Ν.Δένδιας: «Θα επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα με την Αλβανία»

«Ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας»

Ν.Δένδιας: «Θα επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα με την Αλβανία»

«Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τη συνεργασία μας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο συγχαρητήριο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της Αλβανίας.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Αλβανία με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να σημειώσει ταχεία πρόοδο στην πορεία προς την ένταξή της», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχάρη τη χώρα για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε το 2022 όσον αφορά στην ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι θα φιλοξενήσει την Αλβανή ομόλογό του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Αλβανία στις 6 Δεκεμβρίου – «μια επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί επ’ ευκαιρία της πρώτης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα λάβει χώρα σε υποψήφια προς ένταξη χώρα της περιοχής».

«Ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας. Η Ελλάδα και η Αλβανία μοιράζονται πολλά περισσότερα από τα κοινά τους σύνορα. Μοιράζονται μια μακρά ιστορία αλληλεπιδράσεων και ανταλλαγών», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Ο Skënderbeu είναι εθνικός ήρωας και στις δύο χώρες μας. Και οι δύο χώρες έχουν υποφέρει από τον φασισμό κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου» πρόσθεσε.

«Συνδέονται επίσης, χάρη στην παρουσία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς και στον μεγάλο αριθμό Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οικοδομώντας πάνω σε αυτό το μοναδικό θεμέλιο, οι σχέσεις μας άνθισαν προς αμοιβαίο όφελος», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας πως προβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.