ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Ινδία ο Ν.Δένδιας όπου έκανε συζήτηση για την κατάσταση στην… Ουκρανία

Έλαβε και τις ευχαριστίες του Β.Ζελένσκι

Στην Ινδία ο Ν.Δένδιας όπου έκανε συζήτηση για την κατάσταση στην… Ουκρανία

Τις ελληνικές θέσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας, για την ασφάλεια των θαλάσσιων επικοινωνιών, τόνισε κατά τις επαφές που είχε στην Ινδία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Ως γνωστόν, η Ινδία έχει επίσης υπογράψει την UNCLOS, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, και έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ινδο-Ειρηνικό» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών στο Νέο Δελχί με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας Βενκάγια Ναϊντού και τον υπουργό Εξωτερικών δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του και το γεύμα εργασίας με τον Ινδό ομόλογό του, παρατήρησε πως ήταν η τρίτη συνάντησή τους στη διάρκεια ενός έτους. «Όπως ήταν φυσικό, συζητήσαμε κατ’ αρχάς για την κρίση στην Ουκρανία. Του μετέφερα τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνήσαμε ότι η κατάσταση αυτή είναι απολύτως ασύμβατη με το Διεθνές Δίκαιο και ότι η απόπειρα μεταβολής συνόρων διά της βίας και ο μη σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας είναι απολύτως εκτός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου. Η συζήτηση αυτή έγινε και λόγω του γεγονότος ότι η Ινδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών.

Περαιτέρω, συζήτησαν για μια σειρά απο θέματα, για την Ανατολική Μεσόγειο, το ζήτημα της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, καθώς και για το Κυπριακό. «Η Κύπρος έχει ιστορικές σχέσεις με την Ινδία, από τον καιρό του Μακάριου και του Νεχρού» σημείωσε.

Πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, Βενκάγια Ναϊντού, στον οποίο μετέφερε τις ευχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και συζήτησαν τα ίδια θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας διαβίβασε στον Ν. Δένδια τις ευχαριστίες του Προέδρου Ζελένσκι για τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Νίκος Δένδιας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. «Είχε την καλοσύνη να μου τηλεφωνήσει για να μου διαβιβάσει τις ευχαριστίες της κυβέρνησής του, του Προέδρου Ζελένσκι, για την προσπάθεια της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη. Μου περιέγραψε την κατάσταση στη Μαριούπολη με τα πιο μελανά χρώματα. Μια κατάσταση παντελώς απαράδεκτη, παντελώς ασύμβατη με το Ανθρωπιστικό Δίκαιο, μια κατάσταση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα με τις απώλειες ανθρώπινης ζωής πολιτών και που είναι μια κατάσταση απολύτως καταδικαστέα. Πέρα από οτιδήποτε είναι αποδεκτό στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο Νίκος Δένδιας στη δήλωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.