Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ στα παράπονα Δένδια για την απουσία Τσαβούσογλου από τη Θεσσαλονίκη: «Είναι απασχολημένος»!

Παγωμένο το κλίμα: Συνομιλία μόλις ενός λεπτού ανάμεσα σε Δένδια και Καϊμακτσί

Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ  στα παράπονα Δένδια για την απουσία Τσαβούσογλου από τη Θεσσαλονίκη: «Είναι απασχολημένος»!

Με τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να έχουν οξυνθεί επικίνδυνα, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν κι άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων κατά της χώρας μας, ενδιαφέρον είχε η σύντομη συνάντηση που είχε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί με τον Νίκο Δένδια.

Ο κ. Καϊμακτσί εκπροσώπησε τη χώρα του στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού χειραψίας τους, ο Καϊμακτσί ρώτησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «πώς είναι», με τον κ. Δένδια να ρωτά με τι σειρά του «τι κάνει ο Τσαβούσογλου».

«Είναι απασχολημένος» απάντησε ο Τούρκους υφυπουργός, με τον Δένδια να του λέει, χαμογελαστός, πως «είναι πάντα απασχολημένος».

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Καϊμακτσί την επιθυμία της Ελλάδας να πέσουν οι τόνοι, που έχει ανεβάσει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα η Τουρκία.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου, ο Καϊμακτσί δεν φαίνεται να προκάλεσε. Όπως είπε, η Ε.Ε. δίνει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, έτσι θα έπρεπε να δίνει και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.