ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΥΠΕΞ για τη ροζ ελληνική σημαία: «Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!»

«Δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης»

ΥΠΕΞ για τη ροζ ελληνική σημαία: «Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!»

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών απάντησαν την Τρίτη στο θέμα με τη ροζ ελληνική σημαία, η οποία εμφανίστηκε στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης και η οποία αποσύρθηκε. 

«Δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης» τονίζουν πηγές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, μετά και από τις αντιδράσεις που υπάρχουν και εντός ΝΔ.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του υπουργού Εξωτερικών επισημαίνεται: «Θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ιδιωτική έκθεση να υπάρχει το συγκεκριμένο. Σε κτήριο του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κράτους όμως δεν είναι δυνατόν. Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!».

Ακόμα, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν την εξής δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη: «Προφανώς, πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.