ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων τα περιουσιακά στοιχεία της Ζαπορίζια – Περιλαμβάνεται και το πυρηνικό εργοστάσιο

Το 20% του εδάφους της Ουκρανίας ελέγχουν τα ρωσικά στρατεύματα δήλωσε ο Β.Ζελένσκι

Υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων τα περιουσιακά στοιχεία της Ζαπορίζια – Περιλαμβάνεται και το πυρηνικό εργοστάσιο

Η ρωσοφωνική διοίκηση στην Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι θέτει υπό τον έλεγχό της κρατικά περιουσιακά στοιχεία, όπως εταιρείες στρατηγικής σημασίας, εδάφη και φυσικούς πόρους που ανήκουν στο ουκρανικό κράτος.

«Η απελευθερωμένη περιοχή της Ζαπορίζια εθνικοποιεί τις ιδιοκτησίες του ουκρανικού κράτους. Το εν λόγω διάταγμα υπέγραψε ο επικεφαλής της στρατιωτικοπολιτικής διοίκησης της περιοχής» ανέφερε μέσω του Telegram ένα από τα μέλη αυτής της διοίκησης, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Η Ρωσία κατέλαβε την επαρχία της Χερσώνας τον Μάρτιο και ελέγχει τμήματα της επαρχίας Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, που επικαλούνται τον Αντρέι Τροφίμοφ, τον αναπληρωτή διοικητή της Ζαπορίζια, ο επικεφαλής της στρατιωτικοπολιτικής διοίκησης, ο Εβγκένι Μπαλίτσκι, υπέγραψε το διάταγμα για την εθνικοποίηση των ιδιοκτησιών που ανήκαν στην Ουκρανία μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ο Τροφίμοφ είπε ότι το μέτρο αυτό αφορά «οικόπεδα, φυσικούς πόρους, υποδομές των στρατηγικών τομέων της οικονομίας». Δεν διευκρίνισε αν σε αυτές τις υποδομές περιλαμβάνεται και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας από τους Ρώσους διαπραγματευτές είπε την Τετάρτη ότι το δημοψήφισμα για την προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών στη Ρωσία ενδέχεται να διεξαχθεί τον Ιούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.