Υποκλοπές: Ολοκληρώθηκε η 4ωρη κατάθεση του Θ.Κουκάκη στον Ι.Ντογιάκο για την παρακολούθηση του κινητού του

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό γραπτό υπόμνημα

Υποκλοπές: Ολοκληρώθηκε η 4ωρη κατάθεση του Θ.Κουκάκη στον Ι.Ντογιάκο για την παρακολούθηση του κινητού του

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ποινική έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σήμερα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έδωσε ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης, ο οποίος αναφέρθηκε, όπως είπε, στα πραγματικά στοιχεία που αφορούν στην τηλεφωνική παρακολούθηση που ο ίδιος δέχθηκε.

Ο δημοσιογράφος παρέμενε στο γραφείο του κ. Ντογιάκου για περισσότερες από τέσσερις ώρες -και όπως δήλωσε μετά – κατάθεσε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό γραπτό υπόμνημα, ζητώντας του να ερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάκης σε δήλωσή του τόνισε:

«Έχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε, όμως, όπως θα ήθελα, στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησή μου από το λογισμικό Predator.

Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη ημέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της».

Ο κ. Κουκάκης ανέφερε ότι κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γραπτό υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα που ο ίδιος γνωρίζει. Ακόμη, σε αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνονται και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει «ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες».

Παράλληλα, τόνισε: «Ζήτησα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το υπόμνημά μου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση των θεμάτων αυτών. Ο ίδιος απ’ ότι καταλαβαίνω θα αφήσει την πρωτοβουλία στους εισαγγελείς Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα. Δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο κρίνει ότι θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτό είναι δικιά του υπόθεση, εκείνος θα το πει».

Ο κ. Κουκάκης ρωτήθηκε όμως και για το τι μπορεί να πράξει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται. Απαντώντας ο δημοσιογράφος, ανέφερε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε στις 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, το γεγονός ότι έχει παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.