ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες στην Ελλάδα;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα παίρνουν οι Ολυμπιονίκες στην Ελλάδα;

Οι αθλητές μάχονται, παλεύουν, ιδρώνουν και προπονούνται καθημερινά επί τέσσερα χρόνια για μια στιγμή στους εκάστοτε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μεγάλο ερώτημα είναι με πόσα χρήματα αμείβονται οι αθλητές που κατακτούν ένα μετάλλιο σε μια Ολυμπιάδα…

Η τιμή αλλάζει από χώρα σε χώρα

Για παράδειγμα, ένας χρυσός Ολυμπιονίκης στη Σιγκαπούρη θα λάβει χρηματικό βραβείο 737.000 και ένας από τις ΗΠΑ έπαθλο 37.500 δολαρίων.

Υπάρχουν και χώρες όπως οι Φιλιππίνες που στο πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την ιστορία η αρσιβαρίστρια Χάϊντιλιν Ντίαζ έφερε ως επιβράβευση 600.000 δολάρια από την Επιτροπή Αθλητισμού της χώρας της, δύο σπίτια και δωρεάν αεροπορικές πτήσεις εφ’ όρου ζωής.

Στην κορυφή της λίστας η Ινδονησία

Στην κορυφή με το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο είναι η Ινδονησία με 746.000 δολάρια, ενώ στη Μαλαισία, οι αθλητές που ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βάζουν στο τραπεζικό τους λογαριασμό 236.149 δολάρια.

Μόνο 10.000 ευρώ η πρόκριση

Όσον αφορά την Ελλάδα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει ένα μπόνους στους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι 83 αθλητές που πήραν την πρόκριση για το Τόκιο έλαβαν 10.000 ευρώ που αποφάσισε η Ολομέλεια να δίνονται σε κάθε αθλητή που εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για το κάθε μετάλλιο στην Ιαπωνία, οι Έλληνες αθλητές δεν λαμβάνουν τίποτα, εκτός αν θέλει μόνο ο Υπουργός με νόμο να δώσει κάτι σε κάθε Ολυμπιονίκη.

Πάντως, η ΕΟΕ μόνο για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει καταβάλλει συνολικά 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες για την πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό για αγώνες, για συμμετοχή σε καμπ προετοιμασίας εντός και εκτός Ελλάδας, για επιστημονική υποστήριξη, για προμήθεια αγωνιστικού και προπονητικού εξοπλισμού σας, αλλά και το εφάπαξ της πρόκρισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.