Κατέθεσε ο Μ.Βαλμπουενά για την υπόθεση εκβιασμού: «Ντροπή του Κ.Μπενζεμά που δεν ήρθε»

Κατέθεσε ο Μ.Βαλμπουενά για την υπόθεση εκβιασμού: «Ντροπή του Κ.Μπενζεμά που δεν ήρθε»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έδωσε το παρών στην ακροαματική διαδικασία, εν αντιθέσει με τον Καρίμ Μπενζεμά και στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου αναφέρθηκε στις συνομιλίες του με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

«Ποτέ δεν υπήρξε ερώτηση για συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, αλλά υπήρξε μια απειλή από ανθρώπους που μου έλεγαν ότι έχουν κάτι δικό μου. Ένιωσα ότι κινδυνεύω. Ήξερα ότι αν γινόταν γνωστό το βίντεο θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας», υποστήριξε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

«Νόμιζα ότι μπλόφαρε ο Σισέ»

«Όταν ο Τζιμπρίλ Σισέ μου είπε για το βίντεο δεν τον πίστεψα στην αρχή, νόμιζα ότι είναι μπλόφα», τόνισε για να συνεχίσει «όταν συνειδητοποίησα ότι είναι αλήθεια σκέφτηκα ενστικτωδώς να κάνω καταγγελία», εξήγησε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πέρασε από το μυαλό του να δώσει τα χρήματα.

Ο Younes Houass (ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση) κλήθηκε τότε στην έδρα για να δώσει τη δική του εξήγηση: «Τον Μάιο του 2015 ο Zouaiou (ο οποίος θεωρείται και ο βασικός εγκέφαλος), με παίρνει τηλέφωνο για να μου πει ότι έχει ένα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο για έναν παίκτη της Εθνικής Γαλλίας. Μου είπε ότι είναι ο Ολιβιέ Ζιρού. Αλλά μετά από κάποιες εβδομάδες με πήρε ξανά για να μου πει ότι είναι ο Βαλμπουενά».

Ο Houass υποστήριξε ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τον Βαλμπουενά για να μην κυκλοφορήσει το βίντεο, και πως «απλώς ενημέρωσα», επιβεβαιώνοντας ότι αντάλλαξε κλήσεις και μηνύματα με τον άσο του Ολυμπιακού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει ποινή πενταετούς κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 75.000 σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.