Μακάμπι – Παναθηναϊκός 77-73: Εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Τελ Αβίβ

Μακάμπι – Παναθηναϊκός 77-73: Εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Τελ Αβίβ

O Παναθηναϊκός θυμήθηκε να επιστρέψει στο παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο και βρέθηκε κοντά στην ανατροπή, όμως τελικά ηττήθηκε με 77-73 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο ξεκίνημα ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται την καλή άμυνά του (1/7 σουτ και 3λ. στο 5′ η Μακάμπι) και να παίρνει το προβάδισμα (3-7 το σκορ). Όμως, το «τριφύλλι» είδε το δίδυμο Κέντρικ Πέρι – Νεμάνια Νέντοβιτς να μετράει 1/8 εντός πεδιάς και δεν μπόρεσε να εδραιώσει την υπεροχή του. Στο 7′ ο Δημήτρης Πρίφτης πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ τον Γιόγκι Φερέλ, ο οποίος μοίρασε δυο γρήγορες ασίστ (11-13 στο 8′), αλλά στο τελευταίο δίλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε πλήρως. Ο Τζέιμς Νάναλι με 8π., 4ρ. και 1ασ. έκανε ό,τι έπρεπε για να ξεκολλήσει τους γηπεδούχους και να τους πάει στο +6 στο δεκάλεπτο (19-13).

Ο Νάναλι ήταν… σεληνιασμένος (16π. με 5/7 σουτ) και με τρίποντο και φάουλ έστειλε την «ομάδα του λαού» στο +11 στο 14′ (29-18), την ώρα που ο Πρίφτης άλλαζε τους παίκτες που τον μαρκάρουν, αλλά δεν έβρισκε λύσεις. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου (9π., 4ρ.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (4π., 7ρ.) ήταν οι μόνοι πο έδιναν… ανάσες στον Παναθηναϊκό, του οποίου το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα (2/13 από Πέρι – Νέντοβιτς) δεν γινόταν να καλυφθεί (33-23 στο ημίχρονο). Σε γενικές γραμμές, οι «πράσινοι» δεν πήραν κακό βαθμό για την άμυνά τους, αλλά η επίθεσή τους ήταν κάκιστη (μόλις 23π. με 7/22 2π., 3/12 3π., 0/2β. και έλλειψη καθαρού μυαλού), γεγονός που τους στοίχισε στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα τα έκανε… όλα λάθος: δεν είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας στο set παιχνίδι, δεν έβρισκε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, οι περιστροφές της στην άμυνα ήταν αργές και το ματς έμοιαζε χαμένο από νωρίς, με την Μακάμπι να «ξεφεύγει» στο +18 (43-25 στο 25′ με 3π. του Σκότι Ουίλμπεκιν και 46-28 στο 27′ από τον Ντέρικ Ουίλιαμς). Όπως πει και ο κόουτς Πρίφτης, ο Φερέλ δεν μπορεί να σώσει τον Παναθηναϊκό, αλλά να τον τονώσει. Πράγματι ο Αμερικανός τόνωσε -κάπως- τους φιλοξενούμενους, όμως δεν μπορούσε να τους… σώσει δια μαγείας. Έτσι, το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε να κάνει κουμάντο με επιβλητικό τρόπο (55-40 στο 30′ με buzzer beater τρίποντο του διψήφιου Οκάρο Ουάιτ). Όσο κι αν προσπαθούσε να ανακατέψει την τράπουλα ο Πρίφτης, η εικόνα των νταμπλούχων Ελλάδας δεν έμοιαζε να μην αλλάζει, με τον Ουίλμπεκιν να δίνει σκοράρισμα στον Σφαιρόπουλο και τον Ρομάν Σόρκιν να διαμορφώνει το πρώτο +20 (64-44 στο 33′).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά, σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι μάλλον χαλάρωσαν, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν… κατέβασε τον γενικό, όπως είχε κάνει στην Μαδρίτη και με ένα γρήγορο 10-0 σερί «ροκάνισε» την απόσταση στο μισό της (64-54 στο 35′), δείχνοντας να έχει παλμό. Ξαφνικά η «πράσινη» άμυνα έβαλε προβλήματα στους Ισραηλινούς και ο Νέντοβιτς έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο (64-56 στο 36′). Ο Πατέρνικο με ένα αυστηρό σφύριγμα έδωσε γκολ – φάουλ στον Ουίλιαμς και η Μακάμπι πήρε μια βαθιά ανάσα (66-56). Όμως, ο Μέικον ήταν… in the zone και με το 3ο τρίποντό του κατέβασε κι άλλο τη διαφορά (66-59, σε μια φάση που υπήρχε και φάουλ του Ουίλιαμς). Ο Ουίλμπεκιν και ο Νέντοβιτς αντάλλαξαν τρίποντα (71-63 στο 38′), ο Ουίλιαμς έβαλε 1/2β., ενώ ο Μέικον με 2/2 πήγε ξανά το ματς στο -7 (72-65 με 100” για το τέλος). Από το zone press ο Οκάρο έκλεψε, ο Μέικον σημάδεψε το σίδερο, αλλά ο Σαντ Ρος κέρδισε άλλη μια κατοχή και ο Παπαπέτρου με μεγάλο τρίποντο «έγραψε» το 72-68 στο 39′. Μετά το τάιμ άουτ ο Άντζελο Καλοϊάρο τελείωσε μια πολύ σημαντική φάση μέσα από τη ρακέτα (74-68), αλλά ο «Παπ» με ακόμα μια τρίποντη βόμβα έβαλε… φωτιά στο ματς (74-71 με 29” στο ματς). Οι Ισραηλινοί είχαν την κατοχή και ο Ουάιτ έκανε ένα… αψυχολόγητο φάουλ στον Ουίλμπεκιν (που δεν είχε την μπάλα στα χέρια του) και με 17” στο ρολόι ο Αμερικανός οδηγήθηκε στη γραμή. Ο Ουίλμπεκιν με 1/2β. έκανε το 75-71 και με γρήγορο καλάθι ο Μέικον μείωσε στο καλάθι (75-73). Με 7” για το τέλος οι «πράσινοι» έκαναν αμέσως φάουλ στον Ουίλμπεκιν, ο οποίος με την μπάλα να ζυγίζει πολύ βαριά ευστόχησε και στις δύο αυτή τη φορά, για να «κλειδώσει» το παιχνίδι (77-73).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.