Έγινε η κλήρωση για το Australian Cup: Συμμετείχε κανονικά ο Ν.Τζόκοβιτς – Κορυφώνεται σήμερα το θρίλερ (upd)

Σήμερα μαθαίνει την απόφαση της Αυστραλίας ο Ν.Τζόκοβιτς

Έγινε η κλήρωση για το Australian Cup: Συμμετείχε κανονικά ο Ν.Τζόκοβιτς – Κορυφώνεται σήμερα το θρίλερ (upd)

(Ανανέωση 8:00) Κορυφώνεται σήμερα το θρίλερ για την περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, η οποία ξεκίνησε όταν έλαβε τελικά την άδεια να συμμετάσχει στο Australian Open, όμως στη συνέχεια οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να του ακυρώσουν τη βίζα και να τον κρατήσουν σε ξενοδοχείο καραντίνας, μέχρις ότου τελικά το δικαστήριο τον δικαιώσει.

Ωστόσο η περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν τελείωσε καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας σε μια κίνηση προφανούς πολιτικής σημασίας – μιας και η κυβέρνηση της Αυστραλίας «υπερηφανεύεται» για τη σκληρή πολιτική της όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού και των μέτρων για τον κορωνοϊό – φέρεται να εξετάζει την εκ νέου ακύρωση της βίζας του Σέρβου τενίστα αξιοποιώντας το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα είναι η ημέρα κατά την οποία ο Αυστραλός υπουργός, Άλεξ Χοκ, ο οποίος είναι, μάλιστα, ελληνικής καταγωγής, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.

Αυτό δείχνει το γεγονός ότι οι διοργανωτές του Australian Open ανέβαλαν για πάνω από μία ώρα την κλήρωση λόγω της υπόθεσης Τζόκοβιτς!

Η κλήρωση είχε προγραμματιστεί για τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ωστόσο έγινε στις 07:15 (ώρα Ελλάδος). Αυτό γιατί οι διοργανωτές ήθελαν να κερδίσουν χρόνο και να δουν αν θα μπει στην κληρωτίδα ή όχι ο Τζόκοβιτς.

Τελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση και τοποθετήθηκε στο Νο1, ενώ στην κλήρωση συμμετείχε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Σουηδό Μάικλ Ιμερ.

Την ίδια ώρα στη Σερβία δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για τα παιχνίδια της κυβέρνησης της Αυστραλίας που προκάλεσαν έως και μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Informer ο αναπληρωτής δήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέτσιτς, επιτέθηκε στον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, ο οποίος, σύμφωνα με το κλίμα που έχουν καλλιεργήσει αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Κανείς δεν είχε ακούσει τον συγκεκριμένο υπουργό Μετανάστευσης στην Αυστραλία, τον Άλεξ Χοκ. Όλος ο κόσμος όμως γνωρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έ, μετά από αυτά, όλος ο κόσμος έμαθε τελικά ποιος είναι ο κ. Χοκ» έγραψε ο Βέτσιτς και συμπλήρωσε σε σκληρούς τόνους:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Χοκ θα ήταν ανώνυμος αν δεν είχε «φυλακίσει» τους πολίτες της Αυστραλίας για δύο χρόνια στα σπίτια τους και να τους συμπεριφέρεται σαν κατάδικους. Η σερβική αντιπολίτευση μας αποκαλεί εμάς της κυβερνώσας παράταξης, δικτάτορες. Πιστέψτε, όμως, ούτε ο πρόεδρος της Σερβίας ούτε κάποιος από εμάς θα προχωρούσε ποτέ σε ανατροπή απόφασης δικαστηρίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.