Γήπεδο εκατομμυρίων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2022 και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

Γήπεδο εκατομμυρίων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Υπογράφηκε σήμερα (28/1) η σύμβαση για την «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά», που θα χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Ένα σπουδαίο αθλητικό έργο παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές κυψέλες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά».

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που αναπτύσσεται στη ΔΚ Πολίχνης, δίπλα στο νέο κυκλοφοριακό κόμβο των οδών Αγνώστου Στρατιώτη και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και γειτνιάζει με το δασύλλιο Μετεώρων και σχολικούς χώρους, διαθέτει δύο κλειστά Γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για δωρεάν εκγύμναση 24 ώρες το 24ωρο.

Η παραπάνω σύμβαση υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του Παναγιώτη Μοσχοβίτη, εκπροσώπου της αναδόχου «ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε.Δ.Ε.», παρουσία του Αργύρη Αργυρόπουλου, Προϊσταμένου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και μελετών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έκανε αυτοψία στην περιοχή παρέμβασης, συνοδευόμενος από τον ανάδοχο και δήλωσε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται από αυτά που πράττει. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο του στοχευμένου Τεχνικού προγράμματος 2022 του Δήμου Παύλου Μελά, συμβασιοποιείται και σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η παρέμβασή μας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πολίχνης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών μας σε κατοίκους και επισκέπτες των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του κυκλοφοριακού κόμβου που ολοκληρώθηκε πριν 2 χρόνια και την προγραμματισμένη ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, προσδίδει μια νέα ταυτότητα και αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή που αποτελεί είσοδο της Πολίχνης και του δήμου Παύλου Μελά από την Περιφερειακή Οδό, και μάλιστα πολύ κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Νικολάου Παπαγεωργίου και το 424 ΓΣΝ, τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Το Έργο: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά», συνολικού προϋπολογισμού 2.150.060 € και συμβατικού αντικειμένου 1.806.050 € εντάσσεται στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» με Άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων».

Χρηματοδοτείται κατά 600.000,00€ από το πρόγραμμα και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2022 και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Πολίχνης που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό προσφέροντας ικανοποιητικές συνθήκες άθλησης.
Η έλλειψη αντίστοιχων ολοκληρωμένων αθλητικών κέντρων και η απουσία εγκαταστάσεων στίβου οδηγεί τα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε να προπονούνται σε χώρους ακατάλληλους, είτε να χρησιμοποιούν απομακρυσμένους από τον τόπο κατοικίας τους χώρους, είτε σταδιακά να τον εγκαταλείπουν.

Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του έργου θα καλυφθούν οι εν λόγω ανάγκες και θα δίνεται η δυνατότητα στον τοπικό πληθυσμό να ασκείται και να ασχολείται με την περιπατητική και όχι μόνο δραστηριότητα. Παράλληλα, με το έργο αποκαθίσταται και αξιοποιείται ένας χώρος που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης εντός του αστικού ιστού συμβάλλοντας στην επίτευξη των στρατηγικών – αναπτυξιακών στόχων του Δήμου.
Συνολικά, με την υλοποίηση του έργου αναβαθμίζεται η περιοχή και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων άθλησης, αναψυχής, ενίσχυσης ευεξίας.

Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις θα εξυπηρετήσουν κυρίως τους κατοίκους του Δήμου και τις σχολικές μονάδες της περιοχής και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις υφιστάμενες αθλητικές δομές που υπάρχουν.

Στο έργο περιλαμβάνονται συνοπτικά οι παρακάτω εργασίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Εκσκαφές και επιχώσεις στο σύνολο του οικοπέδου προκειμένου να επιτευχθεί ισοσταθμία και δημιουργία κλίσεων για την απορροή των υδάτων.
-Επίχωση στα σημεία που θα κατασκευαστούν οι διαδρομές του στίβου και το γήπεδο ποδοσφαίρου με θραυστό υλικό, κατάλληλης κοκκομετρίας και σύνθεσης.
-Κατασκευή αντιριζικής και υγρομονωτικής προστασίας στο δώμα των υπαρχόντων κτιρίων, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρομόνωση και να αποτραπεί η ανάπτυξη ριζικών συστημάτων στο στρώμα της επίχωσης, με κίνδυνο να πληγεί η πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
-Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
-Ασφαλτική προεπάλειψη στο τμήμα που προβλέπεται να κατασκευαστεί ο στίβος και οι είσοδοι στον περιφραγμένο αθλητικό χώρο.
-Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, στα ίδια τμήματα πάχους 0,05 μ.
-Προμήθεια και τοποθέτηση tartan στίβου τύπου sandwich.
-Κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διατομής αντεστραμμένου “Π”, συνολικού μήκους 535,00 μ., το οποίο θα καλυφθεί με σχάρα μεταλλική σε όλο το μήκος του.
-Κατασκευή 2 φρεατίων συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου από το πλησιέστερο στη δημοτική οδό φρεάτιο θα τοποθετηθεί αγωγός αποχέτευσης που θα συνδέει το φρεάτιο με το δίκτυο ομβρίων της οδού.
-Κατασκευή μεταλλικής περίφραξης στα όρια του οικοπέδου, εδραζόμενη σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου θα περιλαμβάνονται δύο διπλές μεταλλικές θύρες εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
-Κατασκευή βαλβίδων και σκάμματος για άλμα εις μήκος.
-Κατασκευή βαλβίδων άλματος επί κοντώ και τεχνητής λίμνης δρόμου φυσικών εμποδίων.
-Προμήθεια και τοποθέτηση εστιών γηπέδου ποδοσφαίρου και μεταλλικών καθιστικών πάγκων.
-Κατασκευή δικτύου και τεσσάρων πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου, εκ των οποίων ο ένας θα εδράζεται στην οροφή του κτιρίου Β, όπως έχει προβλεφθεί από τη στατική μελέτη του κτιρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.