ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

13 χρόνια πριν: Το τέλος που δεν άξιζε στον Ζινεντίν Ζιντάν (φώτο – βίντεο)

13 χρόνια πριν: Το τέλος που δεν άξιζε στον Ζινεντίν Ζιντάν (φώτο – βίντεο)

Πριν από 13 χρόνια ο Ζινεντίν Ζιντάν έδινε την τελευταία του παράσταση, με τέλος που κανείς δεν φανταζόταν και δεν άξιζε…

Ήταν 9 Ιουλίου του 2006. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου έχει φορέσει τα γιορτινά του προκειμένου να υποδεχτεί τις δυο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γαλλία και Ιταλία με την πορεία τους στο τουρνουά έχουν αφήσει υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό τελικό.

Φυσικά τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον απόλυτα σταρ εκείνης της εποχής, τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο εμβληματικός Γάλλος μέσος έχει κάνει γνωστό πριν το Μουντιάλ του 2006, πως οι αγώνες στη Γερμανία θα είναι οι τελευταίοι στην καριέρα του, με τον «Ζιζού» να αποθεώνεται σε κάθε του επαφή και τον ίδιο να παίρνει από το χεράκι τους «τρικολόρ» και να τους οδηγεί μέχρι τον τελικό.

Ο αγώνας κυλούσε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ και όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα οδηγηθούν χωρίς απώλειες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ώσπου φτάσαμε στο 110’.

Εκεί έμελλε να γραφτεί ο επίλογος ενός μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με την πιο «μαύρη» στιγμή του στα γήπεδα. Μετά από μια στημένη φάση, η άμυνα της Ιταλίας απομάκρυνε τη μπάλα. Ο Ματεράτσι που μάρκαρε τον Ζιντάν άρχισε να μιλάει στον Γάλλο. Οι δυο τους περπατούσαν και συνομιλούσαν μέχρι τη στιγμή που ο Γάλλος γυρίζει και ρίχνει μια κουτουλιά (!) στο στήθος του Ιταλού στόπερ, ο οποίος σωριάζεται στο χορτάρι!

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Οράσιο Ελιζόντο είδε τη φάση και φυσικά έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ζινεντίν Ζιντάν που έφυγε για τα αποδυτήρια περίλυπος στον τελευταίο αγώνα της μυθικής του καριέρας. Μετά το ματς έγινε γνωστό πως ο Ιταλός αμυντικός έβρισε χυδαία την αδελφή του Ζιντάν και αυτό έφερε το ξέσπασμά του.

Η κίνηση αυτή έβαλε ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα όνειρα της Γαλλίας για την κατάκτηση της κούπας, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να επικρατεί στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και να κατακτά το 4ο Μουντιάλ της ιστορίας της.

Όμως, η μέρα εκείνη έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων, ως η μέρα που το ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε έναν πραγματικό μύθο του. Τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Η… κουτουλιά του Ζιντάν στον Μεταράτσι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.