«Μπουρλότο» στην Super League: Η ΕΕΑ ζητά τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης λόγω «πολυϊδιοκτησίας»! – Αναλυτικά το πόρισμα

«Μπουρλότο» στην Super League: Η ΕΕΑ ζητά τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης λόγω «πολυϊδιοκτησίας»! – Αναλυτικά το πόρισμα

Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση της ΕΕΑ, που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας για τον “δικέφαλο του Βορρά” και της παράνομης σύνθεσης του μετοχολογίου.

Η ψηφοφορία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έληξε με 4-1 και 3-2 όσον αφορά την ποινή, καταδικάζοντας τις δύο ΠΑΕ με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί πλέον στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Superleague, η οποία θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση.

Η ποινή του υποβιβασμού απορρέει από το γεγονός ότι η παράβαση κρίθηκε βαρία με βάση τον πειθαρχικό κώδικα σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο η Επιτροπή το θεωρεί δεσμευτικό.

  • Το πόρισμα της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

α) ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ”, για παραβίαση των άρθρων 69 παρ.παρ. 3, 6, 9, 12 ν.2725/1999 και 77Α παρ.παρ. 3, 5, 6 ν.2725/1999 και “ΠΑΟΚ” για παραβίαση του άρθρου 69 παρ.παρ. 9, 12 ν.2725/1999 .

(1) Η Επιτροπή δέχεται:

– Κατά πλειοψηφία (4/1), ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ τέλεσε τις παραβάσεις του άρθρου 69 παρ.3, 12 του ν. 2725/1999.

– Ομόφωνα, ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ τέλεσε τις παραβάσεις του άρθρου 77Α παρ 3, 5, 6 του ν. 2725/1999.

(2) Οι παραβάσεις χαρακτηρίζονται, κατά πλειοψηφία (3/2), ως «Βαρείες».

Η Επιτροπή:

(3) Ανακαλεί, κατά πλειοψηφία (3/2), το χορηγηθέν πιστοποιητικό συμμετοχής, θεωρουμένου ως μηδέποτε εκδοθέντος και συνεπώς η ανάκληση αναφέρεται στον χρόνο έκδοσής του, δεδομένου ότι η παραβατική συμπεριφορά της ΠΑΕ υπήρχε κατά τον χρόνο έκδοσης, χωρίς να είναι γνωστή στην Ε.Ε.Α.

(4) Διαβιβάζει την απόφαση ως «Έκθεση» και ως «Πόρισμα» στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.

(5) Επιβάλλει, ομόφωνα, πρόστιμο ποσού 100.000 Ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ. 6 του ν.2725/1999.

(6) Διαβιβάζει την απόφαση στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά το άρθρο 69 παρ.13 του ν.2725/1999, καθώς και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

4. β) Η Επιτροπή:

(1) Δέχεται, κατά πλειοψηφία (4/1), ότι οι ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσαν τις παραβάσεις του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999, οι οποίες, κατά πλειοψηφία (4/1), χαρακτηρίζονται ως «Βαρείες».

(2) Διαβιβάζει την απόφαση ως «’Έκθεση» στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής.

(3) Διαβιβάζει την απόφαση στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 13 του ν. 2725/1999.

(4) Επιβάλλει, ομόφωνα, πρόστιμο ποσού 300.000 Ευρώ σε έκαστη ΠΑΕ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ. 6 του ν.2725/1999.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος. Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο.

Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο. Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ προειδοποιεί πως η πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση – παρωδία της ΕΕΑ είναι η απόσυρση όλων των τμημάτων από κάθε εγχώρια ελληνική διοργάνωση, κάνοντας σαφές πως αυτή είναι μόνο η αρχή.

Παράλληλα, δηλώνουν την απόλυτη στήριξή τους στον Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας πως κάθε επίθεση εναντίον του, συνιστά επίθεση κατά του ΠΑΟΚ. Όσο για τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτηρίζουν persona non grata; «Φροντίστε να μη σας γράψει η ιστορία σαν ενόχους εσχάτης προδοσίας εις βάρος της χώρας. Ο νοών νοείτω…»

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας και με αφορμή την άδικη, ανερμάτιστη και στοχευμένη εις βάρος του ΠΑΟΚ απόφαση – παρωδία της Ε.Ε.Α. δηλώνει ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, την απόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων του Σωματείου μας, ανδρών και γυναικών, ομαδικών κι ατομικών αθλημάτων, από κάθε ελληνική εγχώρια διοργάνωση σε περίπτωση που το παρατράγουδο περί πιθανής μετοχικής σχέσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συνεχιστεί.

Καλούμε κάθε συντεταγμένο όργανο της πολιτείας να πάρει τις ευθύνες του.

Όπως είδαμε όλοι στον αγώνα της Τούμπας η ομάδα πλέον κινδυνεύει από τον αποπροσανατολισμό όλων από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, ως οιονεί κάτοχος του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δηλώνει την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά όλων των φυσικών προσώπων, οι οποίοι λόγω της θέσης τους διαπράττουν η θα διαπράξουν το δικαίωμα της παράβασης καθήκοντος.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε πρόσωπο, το οποίο απεργάζεται κι εκτελεί κακόβουλα και προβοκατόρικα σενάρια εις βάρος των καλώς εννοουμένων και νόμιμων συμφερόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Καλούμε το πολιτικό προσωπικό της Β. Ελλάδος, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργούς, το οποίο διακρίνεται μέχρι στιγμής για την εκκωφαντική του σιωπή μπροστά στις πραξικοπηματικές κινήσεις των γνωστών παράκεντρων εξουσίας της “πρωτεύουσας” να λάβει θέση, καθώς άμεσα θα κληθεί για να λάβει γνώση και να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος, καλούμε τους οπαδούς και το φίλαθλο κόσμο της ομάδας να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία των δικαίων του Σωματείου μας.

Δηλώνουμε δε την απόλυτη στήριξή μας στον Ιβάν Σαββίδη, του οποίου η παρουσία στα κοινωνικά, οικονομικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας μόνο ευεργετικές συνέπειες είχε και συνεχίζει να έχει… Κάθε επίθεση εναντίον του είναι επίθεση κατά του ΠΑΟΚ γενικά και εναντίον καθενός από εμάς ειδικότερα…

Όσο για εσάς κ. Αυγενάκη, σας ενημερώνουμε ότι για τον ΠΑΟΚ είστε persona non grata…

Φροντίστε να μη σας γράψει η ιστορία σαν ενόχους εσχάτης προδοσίας εις βάρος της χώρας. Ο νοών νοείτω…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.