Άρης: Επίθεση στην κυβέρνηση και στην ΕΠΟ

Άρης: Επίθεση στην κυβέρνηση και στην ΕΠΟ

Η ΠΑΕ Αρης ξεκαθαρίζει ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το ban, που της επιβλήθηκε από τη FIFA.

Kατηγορώντας την ΕΠΟ για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση. Ακόμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έκανε σαφές ότι η νομική υπηρεσία της θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ: “Εξ’ αρχής η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έφερε -και δεν φέρει- ουδεμία ευθύνη για το ban, που της επιβλήθηκε από τη FIFA, αναφορικά με τις υποθέσεις των πρώην ποδοσφαιριστών, που προσέφυγαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο.
Καθώς το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, χάρη στις ενέργειες της ΠΑΕ και της νομικής της υπηρεσίας, αποδεικνύεται ότι μια σειρά αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών της ΕΠΟ, με ενδεχόμενο δόλο, έφεραν την ΠΑΕ προ τετελεσμένων αποφάσεων, που καλείται τώρα να ανατρέψει.

Για παράδειγμα, ενώ η FIFA ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο την ΕΠΟ πως η υπόθεση αφορά τη νυν ΠΑΕ, η ΕΠΟ ποτέ δεν μας κοινοποίησε το έγγραφο, ώστε να ενεργήσουμε άμεσα. Σημειωτέον, η ΕΠΟ μάς είχε κοινοποιήσει απόφαση πριν την επίσημη ως άνω ενημέρωση της FIFA.

Αυτό είναι ένα μόνο περιστατικό… Δεν ξέρουμε αν ήταν σε γνώση ή όχι του προέδρου, κ. Γραμμένου, είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι οι κ.κ. Δέδες, Δαβάκης και Μπάρτζης, ενώ το γνώριζαν, είτε το… αμέλησαν, είτε λειτούργησαν με ενδεχόμενο δόλο.

Η υπόθεση θα έχει συνέχεια… Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσει αν πράγματι υπάρχει δόλος εκ μέρους τους διότι ο Σύλλογος υπέστη ζημιά για την οποία κάποιοι θα λογοδοτήσουν.

Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αποτιμά τη ζημιά και θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες”.

Απάντησε η ΕΠΟ στον Άρη: «Απορρίπτουμε κάθε ισχυρισμό περί λανθασμένων χειρισμών»
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω της οποίας δίνει τη δική της απάντηση στην ΠΑΕ Άρης, η οποία νωρίτερα γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις κατά της ΕΠΟ, αναφορικά με το θέμα του ban που υπάρχει από την ΦΙΦΑ στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Ε.Π.Ο., που συντονισμένα και σε καθημερινή βάση επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένα κέντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν αποτελεί παρά… προφάσεις εν αμαρτίαις.

Η διοίκηση της Ε.Π.Ο. πολιτεύεται με βάση την τήρηση των κανονισμών του Παιχνιδιού και την προστασία των συμφερόντων των Ελληνικών Συλλόγων, έχοντας ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και την ισονομία, κατόπιν τούτου δε, προφανώς και απορρίπτει κάθε ισχυρισμό περί «αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών», καθώς επίσης και περί οποιασδήποτε «αμέλειας» ή «δόλου» διοικούντων και στελεχών της στη συνολική διαχείριση του θέματος που προέκυψε με την Π.Α.Ε. Άρης.

Τούτων δοθέντων, οι όποιες απειλές θα πρέπει να απευθύνονται σε όσους προκάλεσαν, με τους χειρισμούς τους, τη σημερινή κατάσταση στη λαοφιλή Π.Α.Ε. και όχι κατά εκείνων που προσπαθούν να συνεισφέρουν με ρεαλιστικές λύσεις».

Ανακοίνωση Αρη κατά κυβέρνησης

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Άρη εις βάρος της ΕΠΟ με την κατηγορία για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση που έφερε το ban εις βάρος των κιτρινόμαυρων η διοίκηση της ομάδας προέβη σε νέα ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη αλλά και στην Κυβέρνηση.

Σε αυτή τονίζει πως παρά τη συνάντηση που είχε υπάρξει με τον κ. Γεραπετρίτη πριν 49 μέρες έκτοτε δεν υπάρχει ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για το ζήτημα του ban. Και σημειώνεται πως παρά τις ενοχλήσεις που έχουν γίνει δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση.

Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται πως η στάση του κ. Γεραπετρίτη προκαλεί έκπληξη και δυσφορία σε σχέση με ότι είχε κάνει για να εξυπηρετήσει άλλες ΠΑΕ.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει:

«Περάσανε 49 μέρες από την τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον Υπουργό Επικράτειας, κ. Γεραπετρίτη και έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την κυβέρνηση για το ζήτημα του ban της FIFA.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση… σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών που ανέλαβε, όπως δεσμεύτηκε (εκτός αν δεν προέβη σε καμία ενέργεια και οι υποσχέσεις της ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;)

Μας προκαλεί έκπληξη και δυσφορία η στάση του κ. Γεραπετρίτη, που ενώ για να εξυπηρετήσει άλλες ΠΑΕ έσπευσε να περάσει τροπολογίες στη Βουλή «εν μία νυκτί», στην περίπτωση του ΑΡΗ έχει μια ανεξήγητη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και συνολικά η οικογένεια του ΑΡΗ αξιολογούν την στάση του κ. Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης. Και εφόσον συνεχιστεί αυτή η στάση τους θα συμπεριφερθούν αναλόγως όταν έρθει η ώρα…

Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους (αλλά και από την προκλητική αδιαφορία τους…)

Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι του ΑΡΗ να είναι βέβαιοι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ χειρίζεται με υπευθυνότητα το ζήτημα του ban και με ή χωρίς τη συμπαράσταση του κ. Γεραπετρίτη θα δώσει σύντομα μια οριστική λύση. Κι ας μην είναι πρόβλημα για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με περισσότερες αποκαλύψεις…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.