ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηρακλής-Ανβίλ 86-81: Επική πρόκριση στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup

Ηρακλής-Ανβίλ 86-81: Επική πρόκριση στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup

Στους “8” του FIBA Europe Cup προκρίθηκε ο Ηρακλής μετά τη νίκη με 86-81 επί της Ανβίλ, στη «φούσκα» του Ντεν Μπος στην Ολλανδία.

Ο Ηρακλής, παρά την αστοχία (3/10 δίποντα) στα πρώτα λεπτά, προηγήθηκε 7-2 και 11-5. Η Άνβιλ ξεκίνησε με 3/5 τρίποντα και με επιμέρους σκορ 8-0, πέρασε μπροστά 13-11 στο 7’. Το τάιμ άουτ του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν άλλαξε και πολλά, αφού η αστοχία συνεχίστηκε. Στο τέλος του δεκαλέπτου, ο «γηραιός» βρισκόταν πίσω στο σκορ με 19-15, έχοντας συνολικά 5/17 σουτ.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας συνέχιζαν να τα «σπάνε» στην επίθεση και η Άνβιλ, που μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο δεκάλεπτο, έφτασε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (31-21) στο 14’. Ο Ηρακλής βελτίωσε την άμυνά του και με κάποιες καλύτερες επιλογές στην επίθεση μείωσε σε 33-29, για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 38-30 υπέρ της πολωνικής ομάδας.

Με 3/4 τρίποντα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με επιμέρους σκορ 15-9, ο Ηρακλής μείωσε σε 47-45 στο 24’, αναγκάζοντας τον προπονητή της Άνβιλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο «γηραιός» πέρασε και μπροστά 49-47 και πλέον το ματς είχε ξαναγίνει ντέρμπι. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και η τρίτη περίοδος έκλεισε με την ελληνική ομάδα να προηγείται 64-61.

Με… φόρα μπήκε ο Ηρακλής στο τέταρτο δεκάλεπτο και με σερί 6-0 στα πρώτα 77 δευτερόλεπτα, έκανε το σκορ 70-61. Μετά το τάιμ άουτ, η Άνβιλ αφυπνίστηκε, αλλά οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου διατηρούσαν τον έλεγχο. Όμως, με το σκορ στο 77-69, οι Πολωνοί «έτρεξαν» ένα 7-0 και μείωσαν σε 77-76, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Στα τελευταία λεπτά, ο «γηραιός» ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 86-81.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-38, 64-61, 86-81.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.