ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προμηθέας-Άρης 90-69: Εύκολο απόγευμα για τους Πατρινούς

Προμηθέας-Άρης 90-69: Εύκολο απόγευμα για τους Πατρινούς

Ο Προμηθέας εμφανίστηκε σαρωτικός απέναντι στον Άρη και επικράτησε χωρίς να χρειαστεί να “ιδρώσει” με 90-69, για την Basket League.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα δεκάλεπτα στο πρώτο ημίχρονο καθώς το πρώτο ανήκε στον Άρη και το δεύτερο στον Προμηθέα. Οι «κίτρινοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο μακρινό σουτ, ηγέτη τον Κουίντον Ντεκόζι, βρήκαν καλάθια και στο transition παιχνίδι και μετά το 0-7 στα πρώτα δύο λεπτά αλλά και την επιστροφή των Πατριών (11-11, 5:30) προηγήθηκαν με 19-26 στο τέλος της περιόδου.

Ο Προμηθέας διατήρησε το ίδιο υψηλό τέμπο στο δεύτερο δεκάλεπτο, είχε ακρίβεια στην εκτέλεση, σε αντίθεση με τον Άρη που έχασε την αποτελεσματικότητά του και αντιμετώπισε τη φθορά των παικτών του από τα φάουλ γι’ αυτό εξάλλου οι «κίτρινοι» είχαν έντονα παράπονα από τους διαιτητές. Τα αδέρφια Γκραντ έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους οι οποίοι ισορρόπησαν την κατάσταση (29-29, 12’) και προηγήθηκαν με 49-40 στο τέλος του ημιχρόνου με επιμέρους σκορ περιόδου 30-14!

Ο Άρης χαμήλωσε τον ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, ρίσκαρε (αλλά του βγήκε) με την άμυνα ζώνης όπου επένδυσε και στα χαμένα ελεύθερα σουτ του Προμηθέα και μείωσε σε 54-53 στα μισά της περιόδου. Εκεί ο Προμηθέας ανέβασε ταχύτητα, έκλεψε μπάλες, βρήκε καλάθια στο transition παιχνίδι και ανέκτησε τη διαφορά (63-53, 27:30). Ο Άρης δεν παράτησε το παιχνίδι και η περίοδος έκλεισε με σκορ 65-60 καθώς πήρε πόντους από τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς.

Ο Προμηθέας Πατρών βρήκε πιο ορθολογικό τρόπο διάσπασης της άμυνας του Άρη, μέσα δηλαδή από κυκλοφορία μπάλας και κυρίως με προσπάθειες από κοντινή απόσταση. Παράλληλα, στην άμυνά του παρέμεινε συμπαγής και προϊόντος του χρόνου εξασφάλισε τη νίκη καθώς προηγήθηκε με (74-64, 34’), για να πάει η διαφορά στο +16 (80-64, 36:30).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 49-40, 65-60, 90-69.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.