Premier League: Συνεδριάζει την Τρίτη χωρίς τις 6 ομάδες της European Super League

Premier League: Συνεδριάζει την Τρίτη χωρίς τις 6 ομάδες της European Super League

Η μεγαλύτερη διαμάχη στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στις ομάδες της European Super League και της UEFA.

H αλήθεια είναι ότι οι πιο έντονες αντιδράσεις στα σχέδια δημιουργίας της European Super League έρχονται από την Αγγλία.

Τόσο από τους οπαδούς των ομάδων που μετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, όσο και από τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League που εμφανίζονται εξοργισμένες με τους εταίρους τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Έτσι αύριο έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους καθώς τόσο η αγγλική ομοσπονδία όσο και ο οργανισμός της Premier League έχουν ταχθεί, ανοικτά και κατηγορηματικά, κατά του συγκεκριμένου σχεδίου.

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι 6 αντάρτες, ενώ οι επρόσωποι των 14 συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή.

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα… θυμού στους 14 συλλόγους. Ναι μεν όλοι είναι αντίθετοι στη δημιουργία της European Super League, αλλά υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται διαφορετικές απόψεις για το πως πρέπει να κινηθούν από δω και πέρα.

Έβερτον και Άστον Βίλα, δύο από τις ομάδες που φέτος βρίσκονται αρκετά ψηλά στη βαθμολογία (η πρώτη κυρίως έχει ελπίδες ακόμη και για την πρώτη τετράδα) εμφανίζονται να πιέζουν για δραστικές αποφάσεις καθώς έχουν κάνει σημαντικότατες επενδύσεις (κατασκευή νέων γηπέδων, ενίσχυση του ρόστερ) στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή τους έξοδο.

«Ποιος ο λόγος να συνεχίσουν να επενδύουν εφόσον υποβαθμιστούν τα ευρωπαϊκά κύπελλα; Ποιο το νόημα να συνεχίσουν να βάζουν λεφτά;», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις 14 ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο στις υπόλοιπες ομάδες που κάθε χρόνο παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία (και να καρπωθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγούς) η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική καθώς κυριαρχεί ο φόβος ότι όλες αυτές οι εξελίξεις μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη μείωση στα έσοδα τους, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.