
«Βόμβα» έχει πέσει στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εδώ και λίγες ημέρες, καθώς ανακοινώθηκε η δημιουργία της European Super League.
Ο πρόεδρος της διοργάνωσης Φλορεντίνο Πέρεθ παραδέχθηκε πως η δημιουργία της γίνεται για να ρεφάρουν οι μεγάλες ομάδες την οικονομική χασούρα που τους προκάλεσε η πανδημία, όμως τα σχέδια υπήρχαν… από παλιά και συγκεκριμένα από το 2017.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η… συνωμοσία ξεκίνησε να στήνεται περίπου 3,5 χρόνια νωρίτερα, σε έναν «μυστικό δείπνο» με τη συμμετοχή των ισχυρών ανδρών της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ και της Μίλαν. Ήταν Οκτώβριος του 2017, όταν ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ και μετέπειτα εκτελεστικός διευθυντής στη Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδης, καθώς και οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αδερφοί Γκλέιζερ, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ, συναντήθηκαν για συζητήσεις σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης -το ιταλικό «Locanda Verde».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τύπο της εποχής, στο «μενού» είχαν βρεθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ήθελαν πρόσβαση σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», υιοθετώντας ένα μοντέλο αντίστοιχο με αυτό της Ισπανίας. Εκεί, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα -εντελώς… τυχαία, επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της European Super League- έχουν συμφωνήσει σε μεγαλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια, με τις υπόλοιπες ομάδες της La Liga να… μοιράζονται ό,τι περισσέψει. 
Γυρίζοντας πίσω στον χρόνο, οι Βρετανοί φαίνεται να πιστεύουν πλέον ότι, σε αυτή τη συνάντηση, «έπεσε στο τραπέζι» κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα: η ιδέα μίας Λίγκας με τα πιο ισχυρά και εύρωστα κλαμπ της Ευρώπης, που θα λειτουργούν με τη μορφή ενός κλειστού πρωταθλήματος, προκειμένου να μοιράζονται εξίσου τα κέρδη. Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά, η ιδέα τους φαίνεται να υλοποιείται. Θα φτάσει, όμως, μέχρι τέλους;
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.