ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Φουλκ: Η ιστορία του υπέρβαρου τερματοφύλακα που έτρωγε το φαγητό των συμπαικτών του

Γ.Φουλκ: Η ιστορία του υπέρβαρου τερματοφύλακα που έτρωγε το φαγητό των συμπαικτών του

Το όνομα του Γουίλιαμ Φουλκ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στον χώρο του αθλητισμού, όμως πρόκειται για έναν Άγγλο τερματοφύλακα που διακρινόταν για το ύψος του και για τα κιλά του το 1890.

Μια μέρα έφαγε το πρωινό ολόκληρης της ομάδας και τρομοκρατούσε τους επιθετικούς με τη σωματοδομή του. Η ιστορία της καριέρας του πιο χοντρού τερματοφύλακα είναι αξιοθαύμαστη.

Από το ορυχείο στο γήπεδο

Ο Φουλκ γεννήθηκε στο Ντόλεϊ και ο κύριος τόπος εργασίας του ήταν το ορυχείο και εκεί άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο. Εκείνη την εποχή, οι περισσότερες ομάδες στη Μεγάλη Βρετανία αποτελούνταν από εργαζόμενους και οι ανθρακωρύχοι του Blackwell ήταν μέλη αυτών.

Το νεαρό αγόρι ξεχώριζε για το μέγεθός του, αφού ήταν 30 εκατοστά ψηλότερος από τον μέσο Βρετανό άντρα και ζύγιζε 90 κιλά. Άξια του δόθηκε η ευκαιρία να κάτσει κάτω από τα δοκάρια και έκανε εντύπωση στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ευέλικτος σαν γάτα

Ο Φουλκ άρχισε να αυξάνει σταδιακά το βάρος του και παράλληλα έκανε και τη δουλειά του, αφού ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους τερματοφύλακες και όλοι σχολίαζαν την ευελιξία του, το επιθετικό στιλ παιχνιδιού και την ακριβή απόστασή του.

Ανέφεραν πως ζύγιζε σαν ένα πάντα και ήταν ευέλικτος σαν γάτα. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άρχισε να τον παρακολουθεί και απέκτησε τον 20χρονο ποδοσφαιριστή με 50 λίρες. Τον Σεπτέμβριο του 1894, έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα και τη σεζόν 1894/95 αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες. Στον σύλλογο έμεινε για 11 σεζόν και κατέκτησε το αγγλικό πρωτάθλημα και δύο τρόπαια FA Cup.

Η αγάπη για τα μπαρ

Οι ιστορικοί του ποδοσφαίρου έγραψαν ότι ο τερματοφύλακας αγαπούσε τα μπαρ και βρισκόταν συνέχεια εκεί, ενώ υπήρχαν διάφορες περίεργες στιγμές στην καριέρα του. Μια ήταν όταν κρεμάστηκε από το δοκάρι και αυτό έπεσε λόγω των κιλών του που αυξάνονταν κάθε σεζόν.

Όμως, ένα περιστατικό με διαιτητή το συζητούν ακόμα και σήμερα στην Αγγλία.

Ένας γυμνός γίγαντας που κυνηγούσε τον διαιτητή

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1902 εναντίον της Σαουθάμπτον τα έβαλε με τον ρέφερι για ένα γκολ που θεώρησε πως ήταν αντικανονικό, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του αγώνα να πηδήξει έξω από το ντους γυμνός και να κυνηγήσει τον διαιτητή.

Ο ρέφερι κρύφθηκε σε μια ντουλάπα και ο Φούλκ προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και όταν τα κατάφερε, ο διαιτητής ικέτευσε για έλεος.

Οι περικοπές τον έστειλαν στην Τσέλσι

Μέσα σε 11 αγωνιστικές περιόδους, ο τερματοφύλακας πάχυνε 60 κιλά και οι ορέξεις του αυξήθηκαν όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στους μισθούς, ζητώντας συνεχώς αύξηση. Οι περικοπές στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 1905 είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι.

Το κόλπο με τα ball boys

Ο Γουίλιαμ Φούλκ στο Λονδίνο έβαλε τα ball boys δίπλα, ώστε μην χρειάζεται αυτός να τρέξει για την μπάλα, αλλά και για να φαίνεται πιο τεράστιος και τρομακτικός στους αντιπάλους του.

Έμεινε στην Τσέλσι μόνο για μία σεζόν, αφού ο χωρισμός από τα παιδιά του τον επηρέασε. Ο βάρους 156 κιλών τερματοφύλακας αναγκάστηκε να αποσυρθεί το 1907 λόγω τραυματισμού και αναφέρεται πως έζησε τα τελευταία του χρόνια μέσα στη φτώχεια.

Ένα άλλο σενάριο είναι πως ζούσε στο Σέφιλντ και είχε ένα κατάστημα και ένα μπαρ και φορούσε κοστούμια, έχοντας μια χειροποίητη αλυσίδα στον λαιμό του, στην οποία κρέμασε ένα από τα μετάλλια του νικητή του FA Cup.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.