ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

To τελικό πόρισμα του θανάτου του Ν.Μαραντόνα – «Πέθαινε» επί 12 ώρες

To τελικό πόρισμα του θανάτου του Ν.Μαραντόνα – «Πέθαινε» επί 12 ώρες

Το φως της δημοσιότητας είδε η οριστική έκθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, που έδειξε ότι ίσως είχε καταφέρει να ζήσει αν είχε λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα κατά τη νοσηλεία του.

Η έκθεση 70 σελίδων, για την οποία εργάστηκε πολυμελής ιατρική επιτροπή, καταλήγει σε 13 συμπεράσματα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του Μαραντόνα, και σε όλα ασκείται κριτική για τη δουλειά των προσωπικών γιατρών του στο διάστημα όπου διέμεινε στο σπίτι του, μετά την επιτυχή επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ οι λέξεις που αναφέρονται στο τελικό πόρισμα είναι χαρακτηριστικά: «Ελλιπής, ανεπαρκής και ακατάλληλη φροντίδα», συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη για το θάνατο του Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου 2020.

«Παρ’ όλο που θα ήταν ψευδές να δηλώσουμε ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δε θα είχε πεθάνει αν είχε λάβει επαρκή φροντίδα κατά τη νοσηλεία του, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που καταγράφηκε τις ημέρες πριν από το θάνατό του, αν είχε διακομιστεί σε ένα ιατρικό κέντρο πολλαπλών σκοπών με τις κατάλληλες ιατρικές πρακτικές, συμφωνούμε ότι θα είχε καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Παράλληλα, η έκθεση τονίζει ότι ο Μαραντόνα «δεν εξάσκησε στο μέγιστο βαθμό τις νοητικές του ικανότητες» μετά την επέμβαση και συνεπώς «δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του».

Μάλιστα, μεταξύ των συμπερασμάτων που παρατίθενται γίνεται λόγος και για «εντελώς ανεπαρκή και ακατάλληλο χώρο διαμονής» για την κατοικία του στο Τίγκρες, καθώς και ότι ο Μαραντόνα δε θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει βάσει της κατάστασης στην οποία βρισκόταν την ανάγκη να βρεθεί σε κανονικό νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.