ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιαπωνία: Διαδικτυακή εκστρατεία για την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων – Μεγάλη η συμμετοχή

Ιαπωνία: Διαδικτυακή εκστρατεία για την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων – Μεγάλη η συμμετοχή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι εξαιτίας του κορωνοϊού και αναμένεται να διεξαχθούν φέτος, με την παρουσία θεατών μόνο από την Ιαπωνία, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Στη χώρα όμως φαίνεται ότι η ανησυχία του κόσμου για τον τρόπο που θα συμβεί αυτό παραμένει μεγάλη και μάλιστα μία διαδικτυακή αίτηση που ζητεί την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 200.000 υπογραφές μέσα σε δύο ημέρες.

Λιγότερους από τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, παραμένουν τα ερωτήματα στην Ιαπωνία, για το πώς το Τόκιο θα μπορέσει να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο γεγονός και να διασφαλίσει την υγεία των αθλητών, των εθελοντών, των αξιωματούχων και του κοινού.

Η εκστρατεία «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο» έχει συγκεντρώσει έτσι περισσότερες από 210.000 υπογραφές, ξεπερνώντας τον αρχικό της στόχο των 200.000.

Αντιμέτωποι με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και τη βραδύτητα της εμβολιαστικής εκστρατείας, οι κάτοικοι του Τόκιο αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ανησυχούν για την έλευση ξένων.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλες τρεις περιοχές, την οποία σήμερα παρέτεινε για τρεις εβδομάδες, ως τις 31 Μαΐου, λόγω της ραγδαίας ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών στην Ιαπωνία είναι αντίθετη στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.