ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παναθηναϊκός-Λαύριο 100-72: Έδειξε με το καλημέρα ποιος είναι το… αφεντικό

Παναθηναϊκός-Λαύριο 100-72: Έδειξε με το καλημέρα ποιος είναι το… αφεντικό

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σοβαρός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και “διέλυσε” με 100-72 το Λαύριο, στον πρώτο τελικό της Basket League.

Προς το παρόν έκανε το 1-0 και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Το Λαύριο παρουσιάστηκε κουρασμένο από τη σειρά με τον Προμηθέα, οι «πράσινοι» ήταν πιο «φρέσκοι» και φρόντισαν να μετατρέψουν την πρώτη αναμέτρηση σε… παράσταση για έναν ρόλο από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης μία ώρα αρχύτερα. Και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα» του πρώτου τελικού. Δυνατή άμυνα και δεν άφηνε τους παίκτες του Λαυρίου να… πάρουν ανάσα. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» να τρέξουν στο transition, να βρουν εύκολους πόντους και να προηγηθούν με 15-0 στο πεντάλεπτο του αγώνα! Η διαφορά έφτασε και στο +17 (19-2 στο 6′) με τους «πράσινους» να ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (24-8). Ένα διάστημα όπου είχαν 9/12 δίποντα, αλλά και 1/7 τρίποντα ενώ το Λαύριο μετρούσε 3/14 εντός παιδιάς.

Στην δεύτερη περίοδο η διαφορά εκτοξεύθηκε και στο +22 με το «τριφύλλι» να φτάνει τον δείκτη του σκορ στο 30-8! Όμως από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη άρχισαν να… βρίσκουν το χέρι τους έξω από τα 6.75 μέτρα! Είναι χαρακτηριστικό ότι κατάφεραν να μειώσουν σε 44-31 έχοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο 8/15 τρίποντα! Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να έχει έναν καταπληκτικό Παπαπέτρου με 8 πόντους και 12 ασίστ (!!!) στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κάτας είχε χρησιμοποιήσει 11 από τους 12 παίκτες (Παπαγιάννης 10π., Μήτογλου 10π.), οι οποίοι μέτρησαν 16/23 δίποντα, 4/14 τρίποντα, 8/9 βολές ενώ το Λαύριο (Ντέιβις 10π., Κόζι 9π.) είχε αντίστοιχα 3/18 δίποντα, 8/18 τρίποντα και 4/7 βολές.

Το ξεκίνημα της 3ης περιόδου ήταν «καρμπόν» με το ξεκίνημα του αγώνα. Σερί 13-0 ο Παναθηναϊκός και η διαφορά στο +31 (65-34), δείγμα και των όσων συνέβαιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο Λαύριο, ενώ η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στην 3η περίοδο ήταν το +35 (77-42) στο 28′. Φυσικά η συνέχεια ήταν απλά… τυπική διαδικασία για την «πράσινη» νίκη και το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 52-34, 79-47, 100-72

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.