Euro 2020: Η Πολωνία τις ευκαιρίες για γκολ, η Σλοβακία πανηγύρισε τη νίκη

Euro 2020: Η Πολωνία τις ευκαιρίες για γκολ, η Σλοβακία πανηγύρισε τη νίκη

Η Πολωνία μπορεί να κυριάρχησε και να σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμως η Σλοβακία πήρε τη νίκη με 2-1 και πανηγύρισε ένα “χρυσό” τρίποντο στην πρεμιέρα της στο Euro 2020.

Η Πολωνία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αποδεικνύοντας ότι τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας (πάνω από 60%) δεν εξασφαλίζουν πάντα και το θετικό αποτέλεσμα.

Οι Σλοβάκοι ήταν εκείνοι που άρχισαν να απειλούν πρώτοι, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στα άκρα της αντίπαλης άμυνας, ιδίως στο δεξί. Στο 14’ η πολύ ωραία μπούκα του Ντούντα δεν έφερε το 0-1, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και στο 18’: O Μακ άδειασε τρεις παίκτες, εισέβαλε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, με το σουτ του να χτυπάει στο δοκάρι, να κοντράρει στον Σέζνι και να καταλήγει στα δίχτυα της Πολωνίας.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Πάουλο Σόουζα άρχισε να «ξυπνά» στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όμως, τα σουτ που έπισαν εκτός περιοχής οι Κριχόβιακ και Ζιελίνσκι, στο 34’ και το 35’ αντίστοιχα, πέρασαν άουτ, με αποτέλεσμα η Σλοβακία να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Οι Πολωνοί, έχοντας πάρει το «μάθημά» τους απ’ ό, τι φαίνεται, μπήκαν… φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος καταφέρνοντας να σκοράρουν μόλις στην πρώτη τελική προσπάθειά τους στο 46’. Με τον Ρίμπους να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά της περιοχής των Σλοβάκων και να βρίσκει τον Λινέτι στο ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ένα τέρμα, το οποίο γέμισε με αυτοπεποίθηση τους τυπικά γηπεδούχους, που άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους για ένα άμεσο δεύτερο γκολ. Κι όμως, ενώ έδειχναν έτοιμοι για το 2-1, ήρθε ο Κριχόβιακ να δεχτεί αφελέστατα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αντικρίζοντας την πρώτη κόκκινη στο Euro 2020. Με τους Σλοβάκους να αξιοποιούν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με το ευθύβολο σουτ του Σκρίνιαρ στο 69’.

Η Πολωνία όσο περνούσαν τα λεπτά αύξησε την πίεσή της, προσπάθησε να ισοφαρίσει -χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μπέντναρεκ στο 90’+1′-, χωρίς όμως ευτυχές, για την ίδια, αποτέλεσμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι – Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους – Λινέτι, Κριχόβιακ, Κλιχ – Γιόσβιακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Χάρασλιν, Κούτσκα, Χρομάντα, Μακ – Χάμσικ, Ντούντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.