Euro 2020: «Αγκαλιά» με την πρόκριση η Ουαλία μετά το 2-0 επί των Τούρκων

Euro 2020: «Αγκαλιά» με την πρόκριση η Ουαλία μετά το 2-0 επί των Τούρκων

H Ουαλία με μία σπουδαία εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Τουρκίας και να κάνει καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Το γκολ του Άαρον Ράμσεϊ άνοιξε το δρόμο για το “τρίποντο” των Ουαλών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού και μπροστά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ράμσεϊ, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να χάνει πέναλτι και αμέσως μετά μία νέα τεράστια ευκαιρία, την ώρα που η Τουρκία είχε να επιδείξει απλά κάποιες καλές στιγμές με τον Μπουράκ Γιλμάζ. Ο Κόνορ Ρόμπερτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ, σε ένα φινάλε με νεύρα.

Ο Σενόλ Γκιουνές έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με τη βαριά ήττα απ’ την Τουρκία, με τον Μερίχ Ντεμιράλ και τον Γιουσούφ Γιαζιτζί να χάνουν τη θέση τους στην ενδεκάδα. Τουναντίον, ο Ρομπ Πέιτζ ήταν ευχαριστημένος από όσα είδε κόντρα στην Ελβετία και παρέταξε την ίδια ενδεκάδα. Παραλίγο να δικαιωθεί στο 6′, όταν ο Ράμσεϊ άρχισε τις ευκαιρίες, αυτήν τη φορά από αριστερά κι έξω απ’ τη μικρή περιοχή, με τον Ουγκουρτζάν Τσακίρ να του λέει “όχι”.

Η απάντηση των Τούρκων ήταν άμεση, με τον Μπουράκ Γιλμάζ και το σουτ του που κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο επιθετικός της Λιλ ήταν ο μόνιμος στόχος των συμπαικτών του, όμως σε αντίθεση με την πρεμιέρα, βρισκόταν κοντά στην αντίπαλη εστία και όχι στο κέντρο.

Οι Τούρκοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να επιτεθούν πιο οργανωμένα. Οι Ουαλοί ήταν ικανοποιημένοι με το να επιτίθενται με αντεπιθέσεις ή έστω με μπαλιές στην πλάτη της ανεβασμένης άμυνας των Τούρκων. Όπερ και εγένετο στο 13′ με μια κεφαλιά του Κίφερ Μουρ και λίγο αργότερα, με τον Ράμσεϊ να βγαίνει σε θέση τετ α τετ, αλλά να στέλνει την μπάλα αδιανόητα ψηλά.

Η Τουρκία επιχείρησε ορισμένες τελικές που δεν είχαν τύχη, σε ένα 10λεπτο κυριαρχίας της στο 1ο μέρος, μέχρι να… πληρώσει αυτήν την πίεση και κυρίως τα κενά που άφηνε στα μετόπισθεν. Σε μία επίθεση των Ουαλών στο 42′, ο Γκάρεθ Μπέιλ έβγαλε φανταστική μπαλιά για τον Ράμσεϊ, που έκανε ακόμη καλύτερη κίνηση και στο τετ α τετ έγραψε το 1-0.

Ο Γκιουνές έβαλε στον αγώνα τους δύο παίκτες που… έβγαλε σε σχέση με την πρεμιέρα, για να μπορέσει να συγκρατήσει τις αντεπιθέσεις των Ουαλών. Δεν το πέτυχε στο βαθμό που θα ήθελε, αφού ο Ράμσεϊ έχασε ακόμα μία ευκαιρία, ξεχασμένος από κάθε αντίπαλο. Ομοίως και ο Γιλμάζ, ίσως στην πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά που είχε πραγματικά καλές προϋποθέσεις να σκοράρει.

Ένα πέναλτι απ’ το πουθενά, σε ανατροπή του Μπέιλ στο όριο της περιοχής, παραλίγο να εξαλείψει τις ελπίδες των Τούρκων για κάτι καλό. Ο Ουαλός αστόχησε απελπιστικά όμως. Παρ’ όλα αυτά, είχε μια δεύτερη ευκαιρία δευτερόλεπτα αργότερα, όταν έβαλε κόντρα στον Ουγκουρτζάν Τσακίρ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα απ’ την εστία.

Ο Γκιουνές άργησε να κάνει αλλαγές για να στηρίξει τη γραμμή κρούσης του. Οι Τούρκοι είχαν ορισμένες τελικές χωρίς ρεαλιστικές πιθανότητες για γκολ. Οι Ουαλοί κρατούσαν με σχετική άνεση το προβάδισμα και μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να βγουν και στην κόντρα, ψάχνοντας νέο τέρμα. Τελικά το βρήκαν -έπειτα από μία μίνι σύρραξη- στις καθυστερήσεις με τον Κόνορ Ρόμπερτς.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σεγιουντζιού, Μεράς (73′ Μιουλντιούρ), Γιοκουσλού (46′ Ντεμιράλ), Καραμάν (75′ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46′ Γιαζιτζί), Ουντέρ (83′ Καχβετζί), Μπ. Γιλμάζ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73′ Αμπάντου), Μόρελ, Μπέιλ, Ράμσεϊ (85′ Γουίλσον), Τζέιμς (90+4′ Ν. Γουίλιαμς), Μουρ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.