
άλος έχει προκληθεί στον κόσμο των μαχητικών τεχνών μετά την αποκάλυψη-«βόμβα» του κορυφαίου αθλητή του UFC, Merab Dvalishvili. Σε μια στιγμή απόλυτης ειλικρίνειας ο αθλητής παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον COVID-19, προκειμένου να αποφύγει τους περιορισμούς και να συνεχίσει κανονικά την καριέρα του στο οκτάγωνο.
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Dvalishvili δεν κρύβεται. Παραδέχεται πως κατά τη διάρκεια της περιόδου των αυστηρών περιορισμών, κατόρθωσε να δώσει τέσσερις αγώνες, αποφεύγοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μέσω της πλαστογραφίας του εγγράφου.
UFC fighter Merab Dvalishvili accidentally revealed he FAKED his COVID vaccine card in order to keep fighting 😳
He had FOUR fights during the COVID era. pic.twitter.com/uo1c96Anve
— clip 🛸 (@clippedszn) June 27, 2026
Η δήλωσή του αυτή έρχεται να «ταρακουνήσει» τη διοίκηση του UFC, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είχε θεσπίσει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους αθλητές της.
Ο Dvalishvili, γνωστός για το αντισυμβατικό του στυλ, φαίνεται να μην μετανιώνει για την πράξη του, θεωρώντας την –προφανώς– ως το «αναγκαίο κακό» για να μην μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο, η δημόσια παραδοχή μιας παράνομης πράξης ενδέχεται να έχει επιπτώσεις, τόσο σε πειθαρχικό επίπεδο μέσα στο UFC, όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές των αθλητικών επιτροπών στις ΗΠΑ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.