ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απολύθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απολύθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης

Οι διοργανωτές λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, απέλυσαν και το νέο διευθυντή της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω σχολίων που είχε κάνει κατά το παρελθόν για το Ολοκαύτωμα.

Ο Κεντάρο Κομπαγιάσι εμφανίζεται σε βίντεο από τη δεκαετία του ΄90 να κάνει αστεία για αυτή την ταραγμένη περίοδο της ιστορίας. Ο Κομπαγιάσι ο οποίος υπήρξε κωμικός, επικρήθηκε έντονα για τα σχόλιά του, μεταξύ άλλων από το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC).

«Κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο δημιουργικό ειναι, δεν έχει το δικαίωμα να κοροϊδεύει τα θύματα της γενοκτονίας των Ναζί», δήλωσε ο Ραβίνος Αβραάμ Κούπερ, Αναπληρωτής Πρύτανης της SWC και Διευθυντής Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο εξέφρασε λύπη για το γεγονός και είπε ότι το «βίντεο γελοιοποιεί επώδυνες περιόδους της ιστορίας» Από την πλευρά της πάντως, η ίδια διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους που δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, πρόσθεσε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ένας συνθέτης είχε εγκαταλείψει την ομάδα δημιουργώντας προβλήματα στην τελετή, καθώς προέκυψε ότι στο σχολείο είχε εκφοβίσει συμμαθητές του με αναπηρίες.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικό σχόλιό του σε μία γυναίκα.

Μετά την απομάκρυνση του Κομπαγιάσι, οι διοργανωτές επανεξετάζουν τώρα τον τρόπο διεξαγωγής της αυριανής εκδήλωσης. «Καθώς η τελετή έναρξης είναι τόσο επικείμενη, ζητούμε συγγνώμη που προκαλούμε ανησυχία σε όσους συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους πολίτες του Τόκιο και στο ιαπωνικό κοινό», ανέφερε η Χασίμιτο σε δήλωση.

Οι διοργανωτές ασχολούνται επίσης με την αύξηση των κρουσμάτων Covid -19 μεταξύ αθλητών και αξιωματούχων. Την Πέμπτη, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι 91 άτομα διαπιστευμένα για τους Αγώνες έχουν βγει πλέον θετικά στον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.