ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

15 ατάκες του Μοχάμεντ Άλι που έμειναν στην ιστορία

Ο Μοχάμεντ Άλι παραμένει μια από τις κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες όλων των εποχών

15 ατάκες του Μοχάμεντ Άλι που έμειναν στην ιστορία

Οσο ικανός ήταν με τα γάντια της πυγμαχίας στα χέρια του, άλλο τόσο «φαρμακερές» ήταν και οι ατάκες του Μοχάμεντ Αλι, που ήξερε να χτυπά και με τα λόγια.

Εχουν μείνει στην ιστορία φράσεις που έχει πει για τους αντιπάλους του, τις πολιτικές πεποιθήσεις του, αλλά και το πώς φτιάχνεται ένας πρωταθλητής.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές:

  1. «Μην μετράς τις μέρες. Κάνε οι μέρες να μετράνε»
  2. «Ξέρω πού βαδίζω και ξέρω ποια είναι η αλήθεια και δεν έχω υποχρέωση να είμαι αυτό που θέλετε εσείς να είμαι. Είμαι ελεύθερος να είμαι ό,τι θέλω»
  3. «Κερδίζεις ή χάνεις τον αγώνα πολύ μακριά από τους θεατές, πολύ έξω από το ρινγκ. Στο γυμναστήριο και στο δρόμο. Για χρόνια είχα φάει τη ζωή μου εκεί πέρα»
  4. «Αν ονειρεύτηκες ποτέ ότι με νίκησες. Τότε ξύπνα και ζήτα μου συγγνώμη»
  5. «Είμαι η Αμερική. Είμαι το κομμάτι της Αμερικής που δεν αναγνωρίζετε. Όμως θα με συνηθίσετε. Μαύρος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και καβαλημένος. Με το δικό μου όνομα, όχι το δικό σας. Με τη δική μου θρησκεία, όχι τη δική σας. Με τους δικούς στόχους, μόνο για πάρτη μου. Συνηθίστε με».
  6. «Ένας άνθρωπος χωρίς φαντασία είναι ένας άνθρωπος χωρίς φτερά»
  7. «Αν είσαι όσο σπουδαίος είμαι εγώ, είναι δύσκολο να είσαι ταπεινόφρων»
  8. «Ένας άνθρωπος που βλέπει με τον ίδιο τρόπο τον κόσμο στα 50 και στα 20 του έχει χαραμίσει 30 χρόνια από τη ζωή του»
  9. «Σιχαινόμουν κάθε λεπτό της προπόνησης, όμως έλεγα στον εαυτό μου ταλαιπωρήσου τώρα και θα ζήσεις μια ζωή ως πρωταθλητής»
  10. «Το αδύνατο είναι μια λέξη που φτύνουν οι μικροί άνθρωποι, αυτοί που βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν στον κόσμο που τους έχει δοθεί αντί να ανακαλύψουν τη δύναμη που διαθέτουν προκειμένου να τον αλλάξουν.
  11. Το αδύνατο δεν είναι ένας γεγονός, είναι μια γνώμη. Το αδύνατο είναι μία πιθανότητα. Το αδύνατο είναι παροδικό. Το αδύνατο είναι ένα τίποτα»
  12. «Είναι απλά μια δουλειά; Το γρασίδι μεγαλώνει, τα πουλιά πετάνε, τα κύματα βρέχουν την άμμο. Εγώ τσακίζω τους άλλους στο ξύλο».
  13. «Πετώ σαν πεταλούδα, σαν μέλισσα τσιμπώ. Τη μία με βλέπεις και την άλλη όχι»
  14. «Είμαι ο κορυφαίος όλων. Το είχα δηλώσει προτού καν αντιληφθώ ότι πράγματι είμαι»
  15. «Αν το μυαλό μπορεί να το συλλάβει και η καρδιά μου να το πιστέψει, τότε ναι μπορώ να το πετύχω»
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.