Εγραψε ιστορία ο Λ.Πετρούνιας: Για τρίτη φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής – Με ελληνική «ψυχή» νίκησε τους αφόρητους πόνους

Εγραψε ιστορία ο Λ.Πετρούνιας: Για τρίτη φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής –  Με ελληνική «ψυχή» νίκησε τους αφόρητους πόνους

(Ανανέωση 18.01) Μίλησε η “ελληνική ψυχή”! Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν συγκλονιστικός και στον τελικό του 48ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής στη Ντόχα στους κρίκους, νίκησε τους πάντες ακόμη και τους αφόρητους πόνους που ένοιωθε, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ξανά, και έγραψε ιστορία με τα ρεκόρ που σημείωσε.

Ο Έλληνας αθλητής αποτελεί πλέον μύθο της γυμναστικής και του συγκεκριμένου αθλήματος, μπαίνει στο κλαμπ των τριών καλύτερων αθλητών στα 105 χρόνια της ιστορίας του θεσμού.

Η προσπάθεια του ήταν απίστευτη, ξεπέρασε τους πόνους που είχε στον ώμο, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και πήρε το χρυσό μετάλλιο -3ο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα-, καθώς συγκέντρωσε 15.366 πόντους (ξεκίνησε 1ος από τους οκτώ του τελικού).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παρέμεινε για 27 γύρους αήττητος (2,5 χρόνια) στο συγκεκριμένο αγώνισμα (προκριματικοί και τελικοί).

Ο Έλληνας αθλητής μπήκε στο «τοπ 3» των κορυφαίων στους κρίκους στα 115 χρόνια ιστορίας του θεσμού. Επίσης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έφτασε σε συγκομιδή μεταλλίων και ξεπέρασε σε παγκόσμιους τίτλους τον συναθλητή του και πολυνίκη Έλληνα στα χρονικά του θεσμού, τον εξπέρ του μονόζυγου Βλάση Μάρα, ο οποίος έχει στην συλλογή του δύο χρυσά μετάλλια (Γάνδη 2001, Ντέμπρετσεν 2002) και ένα χάλκινο (Άαρχους 2006).

Τέλος, έγινε ο πρώτος σπεσιαλίστας με τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους μέσα στον 21ο αιώνα, σε οποιοδήποτε όργανο. Ενδιάμεσα έχει τέσσερις νίκες ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο στάδιο Aspire Dome, που διεξήχθη ο τελικός, ο Πετρούνιας είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα το 2009, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά, μπήκε στον τελικό των κρίκων με τον «αέρα» του φαβορί. Η υπεροχή του, άλλωστε, είχε φανεί και στον προκριματικό, όπου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15,266 β.), παρά τους έντονους πόνους, οι οποίοι δεν του έχουν επιτρέψει να προπονηθεί κανονικά τους τελευταίους μήνες και είχαν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Στον τελικό, συγκέντρωσε 15,366 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Μόντρεαλ, τον Οκτώβριο του 2017.

Βάσει κλήρωσης, ο 27χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε το πρόγραμμά του πρώτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ -ένα στοιχείο που θεωρητικά δεν λειτουργεί προς όφελος των αθλητών, αλλά για τον Πετρούνια δεν σημαίνει κάτι αυτό… Παρόμοια σειρά εκτέλεσης είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και στους τρεις τελευταίους τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετατρέποντας κάθε φορά το υποτιθέμενο μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, καθώς με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις «έκοβε τα πόδια» των επίδοξων ανταγωνιστών που ακολουθούσαν.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια, αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού η αρχή είχε γίνει το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου είχε πάρει την 6η θέση, για να ακολουθήσουν οι θρίαμβοι του 2015 στη Γλασκώβη και του 2017 στο Μόντρεαλ.

Ο Έλληνας αθλητής έκανε υπερπροσπάθεια για να αγωνιστεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, μόλις λίγες ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στον ώμο του, που δεν τον αφήνει καν να προπονηθεί, αλλά παρόλα αυτά ήταν φανταστικός στην εμφάνισή του και βαθμολογήθηκε με 15.366 πόντους.

————————————–

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι και πάλι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Παρότι αγωνίστηκε με σοβαρό τραυματισμό, έκανε φανταστική προσπάθεια στη Ντόχα του Κατάρ και πάει για το 9ο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας «έσφιξε τα δόντια» και αγωνίστηκε για την Ελλάδα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα του Κατάρ, ολοκληρώνοντας μία ακόμη φανταστική προσπάθεια.

Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε πρώτος στον τελικό των κρίκων, όντας και πάλι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο και θα είναι το τρίτο του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 10 συνεχόμενο στους αγώνες που έχει συμμετάσχει τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε πρώτος στον τελικό των κρίκων και βαθμολογήθηκε με 15.366 πόντους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.