Συγκλονίζει το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά προς όλους τους Έλληνες: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»

Συγκλονίζει το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά προς όλους τους Έλληνες: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»

Συγκίνησε με στίχο από την Ιλιάδα ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος πανηγύρισε τη νέα του νίκη στην Αυστραλία και χαιρέτισε τους ακόλουθούς του στο Instagram στέλνοντας έτσι μήνυμα σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι τώρα θα δώσουν τον αγώνα για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια.

«Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»

Ο Στέφανος Τσιτσιπας προκρίθηκε στους 32 του Αυστραλιανού Open νικώντας με 3-1 τον Βίκτορ Τροΐτσκι. Ο Έλληνας τενίστας που συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο Aυστραλιανό Οpen έστειλε το μήνυμά του μέσω Instagram με Ομηρο.

Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε την απάντηση του Εκτωρα στον Πολυδάμα όταν ο τελευταίος τον προειδοποίησε πως οι οιωνοί δεν είναι θετικοί για να πολεμήσει. «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» ήταν η απάντηση του Εκτωρα.

Δηλαδή «Ενας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’αγωνιζόμαστε για την πατρίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σ.Τσιτσιπάς στην καταγωγή είναι Ελληνορώσος καθώς η μητέρα του είναι Ρωσίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.