ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πρίγκιπας» στο Εστορίλ ο Σ.Τσιτσιπάς – Κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του (βίντεο)

«Πρίγκιπας» στο Εστορίλ ο Σ.Τσιτσιπάς – Κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του (βίντεο)

Τίποτα δεν σταματά τον Στέφανο Τσιτσιπά στην ανοδική πορεία του στο παγκόσμιο τένις. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν καταιγιστικός και στον τελικό του Οπεν στο Εστορίλ όπου αποθεώθηκε για ένα ακόμη ματς. Κατακεραύνωσε τον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του.

Ο 20χρονος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός από την αρχή του ματς. Εκανε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση στο πρώτο σετ με 6-3 γκέιμ. Ο Ελληνας τενίστας μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο δεύτερο σετ σπάζοντας αμέσως το σέρβις του Κουέβας (0-1), που έδειξε ανήμπορος να βρει απαντήσεις στα καταπληκτικά χτυπήματα του Στέφανου, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή παρουσία του σε χωμάτινη επιφάνεια.

Στη συνέχεια πάντως, ο Ουρουγουανός, νούμερο 67 στην παγκόσμια κατάταξη (έχοντας φτάσει στην καριέρα του μέχρι και το τοπ-20) αντέδρασε κάνοντας μπρέικ στον Τσιτσιπά, ο οποίος αδράνησε κι αντί να προηγηθεί με 5-3, βρέθηκε αρχικά στο 4-4 και ακολούθως στο 4-5. Ο Κουέβας μάλιστα έφτασε μέχρι και το σετ πόιντ αλλά ο Στέφανος ήταν ψύχραιμος ισοφαρίζοντας (5-5).

Εν τέλει το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ καθώς και οι δύο τενίστες κράτησαν το σέρβις τους στα δύο επόμενα γκέιμ (6-6). Κι εκεί όπου η μπάλα έκαιγε περισσότερο, ο Στέφανος ήταν και πάλι ψύχραιμος βρίσκοντας τα κατάλληλα χτυπήματα. Η επικράτηση στο τάι μπράικ ήταν άνετη (7-4).

Κάπως έτσι ο Ουρουγουανός υποκλίθηκε μπροστά στην ανωτερότητα του Ελληνα τενίστα, ο οποίος δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα στον κόσμο (Νο. 10 στην κατάταξη) και στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

Το τρίτο τρόπαιο

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε ATP στο Open της Στοκχόλμης τον Οκτώβριο του 2018 και τον δεύτερο στο Open της Μασσαλίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, έπαιξε σε άλλους τρεις τελικούς (Βαρκελώνη 2018, Τορόντο 2018, Ντουμπάι 2019).

Δείτε highlights του αγώνα:




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/EstorilOpen/status/1125058178696273920

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.