ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ολυμπιακοί αγώνες – Πρόεδρος JMA: «Δύσκολη η διεξαγωγή τους αν δε βρεθεί εμβόλιο»

Ολυμπιακοί αγώνες – Πρόεδρος JMA: «Δύσκολη η διεξαγωγή τους αν δε βρεθεί εμβόλιο»

Παρόλο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, στο Τόκιο, να έχουν πάρει ήδη μια αναβολή για το 2021, ωστόσο, η επικεφαλής της ιατρικής ένωσης της Ιαπωνίας φέρνει νέα «σύννεφα» σχετικά με τη διεξαγωγή αυτών.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, είπε πως θα είναι πολύ δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους.

​Ο Γιοκοκούρα κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να αυξήσει τις εξετάσεις κορωνοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει πρόσφατα και η πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντεβί Σριντάρ στο BBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.