ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: H τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει με τη γυναίκα του Δώρα Τσαμπάζη

Στη συνέντευξη είχαν μιλήσει μεταξύ άλλων για τη γνωριμία τους και την απόσυρση του αθλητή από το Τάε Κβο Ντο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: H τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει με τη γυναίκα του Δώρα Τσαμπάζη

Το πρωί της Παρασκευής γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία δύο χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Για τον αποχαιρετισμό της η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη επέλεξε ένα απόσπασμα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη το οποίο ανήρτησε στο Instagram.

«Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς» είναι το απόσπασμα που επέλεξε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. doratsambazi

Το ζευγάρι είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάιο μία συνέντευξη στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ, όπου συζήτησαν για πολλά θέματα. Μερικά από αυτά ήταν η πρώτη γνωριμία τους, η απόσυρση του αθλητή από το Τάε Κβο Ντο αλλά και το πώς αλληλεπιδρούσαν σαν ζευγάρι.

«Με τη Δώρα δεν ήμασταν ποτέ ίδιοι αλλά μάθαμε να συζούμε και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι» είπε αρχικά, ο αείμνηστος ολυμπιονίκης.

Για την γνωριμία τους, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τόνισε: «Την κυνήγησα, μου άρεσε την είδα έξω τα κατάφερα»

«Ήμουν με μία φίλη μου σε ένα μπαράκι και με κοιτούσε έντονα. Ήξερα ποιος είναι. Με κοιτούσε πολύ έντονα με ένα πονηρό ύφος ότι “Ξέρω ποια είσαι και πρόσεχε τι λες στο ραδιόφωνο γιατί είμαστε και αντίθετες ομάδες» είπε με τη σειρά της η Δώρα Τσαμπάζη.

Αφού μίλησαν για την έξαρση του οπαδισμού στα γήπεδα, η συζήτηση πέρασε στα χρόνια που ο αθλητής περνούσε πολλές ώρες στο γυμναστήριο με τον πατέρα του.

Για το ποιος κάνει «κουμάντο στο σπίτι» εκείνος απάντησε ότι «Θέλει η σύζυγός του να κάνει κουμάντο». «Εγώ προτιμώ να έχω τον ρόλο του κουβαλητή, τα υπόλοιπα τα τρέχει η Δώρα» είπε.

Ως ελάττωμά του, η Δώρα Τσαμπάζη ανέφερε τον «ψυχαναγκασμό και τα αντικείμενα στη θέση που πρέπει να βρίσκονται το οποίο πρέπει». «Βέβαια, αυτό με έχει βοηθήσει πολύ με τα παιδιά» παραδέχτηκε.

Για την απόσυρση από τον αθλητισμό ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σημείωσε:

«Ήταν μια περίοδος κλιμακτηρίου., Μου έφταιγαν πολλά πράγματα χωρίς να ξέρω όντως τι φταίει. Η τεράστια διαφορά ήταν ότι ενώ από τα 14 ξεκινούσε η χρονιά και είχα έναν σκοπό ξαφνικά βρέθηκα στα 33 μου να μην έχω σκοπό για την καθημερινότητά μου. Την πλήρωνε και η Δώρα γιατί δεν ήξερα τι έφταιγε. Ο χαρακτήρας μου, το «είναι» μου είχε συνδεθεί με αυτό το πράγμα. Μετά από δυο – τρία χρόνια όταν κάθισε αυτό πια και κατάλαβα ότι καλώς έκανα, σταμάτησα τα υποκατάστατα αφέθηκα στο οικογενειακό ρόλο και όσα περιλαμβάνει η ζωή. Η αθλητική ζωή σταματά όταν σταματάς τον αθλητισμό, η υπόλοιπη ζωή ξεκινά».

Όσο για το MeToo, ο αθλητής που έχασε τη μάχη απόσπάνια μορφή καρκίνουκ σχολίασε:

«Δεν με εξέπληξε κάτι γιατί γνωρίζω νοοτροπίες που υπήρχαν στον αθλητισμό. Ευτυχώς έστω και ετεροχρονισμένα αυτά τα πράγματα βγήκαν προς τα έξω για να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι και να φοβηθούν οι επόμενοι. Να πάρουν θάρρος τα κορίτσια».

«Δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά πολλά σεξιστικά και υποτιμητικά σχόλια. “Πώς έφτασε εκεί που έφτασε; από κρεβάτια και τα λοιπά. Δυστυχώς, δεν είχα το σθένος ενώ τα ήξερα, ήταν άτομα που τα έλεγαν σχεδόν μπροστά μου» είπε η δημοσιογράφος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Υπάρχει ακόμη ρατσισμός σε ανδροκρατούμενους χώρους όπως αυτός της δημοσιογραφίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.