ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Australian Open: Ξανά στα ημιτελικά o Στέφανος Τσιτσιπάς (βίντεο)

Ο Έλληνας τενίστας με ψυχραιμία έστειλε το σετ στο tie break, όπου ήταν καταιγιστικός

Australian Open: Ξανά στα ημιτελικά o Στέφανος Τσιτσιπάς (βίντεο)

Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε ξανά ραντεβού με τα ημιτελικά του Australian Open! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε 6-3, 7-6(6-2), 6-4 του πρωτάρη Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Μελβούρνης για τέταρτη χρονιά και τρίτη σερί.

Ο 21χρονος Τσέχος, που πανηγύρισε στη φετινή διοργάνωση την πρώτη του νίκη στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, ήταν ανταγωνιστικός στο σερβίς του, όμως δεν είχε απαντήσεις απέναντι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Λεχέτσκα έβαλε δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να «καθαρίζει» με κυριαρχική εμφάνιση στο tie break και να «καθαρίζει» με… φόρα το τρίτο σετ.

Δεν άφησε πολλά περιθώρια στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς. Έβαλε από νωρίς τις βάσεις, καθώς με break (με τρομερή επιμονή, αφού χρειάστηκε πέντε break points) ξέφυγε γρήγορα στο 2-0 και με love game επιβεβαίωσε την κυριαρχία του για το 3-0. Ο Λεχέτσκα με όπλο το σερβίς μείωσε σε 3-1, με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει τα δυνατά σερβίς για το 4-1. Ο Τσέχος οδήγησε σε εύκολα λάθη τον αντίπαλό του και έκανε το 4-2 με love, όμως ο Τσιτσιπάς με αντίστοιχη ευκολία μείωσε σε 5-2. Ο Λεχέτσκα απάντησε για το 5-3, αλλά ο Έλληνας τενίστας δεν άφησε περιθώρια με το δυνατό του σερβίς και έκανε το 1-0 σετ με 6-3.
Ο Γίρι Λεχέτσκα ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο σετ και κόντραρε στα ίσα τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι δύο παίκτες κράτησαν εύκολα το σερβίς για το 1-1, με τον Έλληνα τενίστα να απειλεί για το break στη συνέχεια και τον Τσέχο να αντέχει.


Ο Λεχέτσκα είχε πέντε break points που σταμάτησε ο Τσιτσιπάς με τρομερό σερβίς για το 2-2. Συνέχισε να πιέζει, με τον Νο5 της κατάταξης να βρίσκει τις απαντήσεις για το 5-5. Με love game ο Λεχέτσκα έκανε το 6-5 και έδειξε να πατάει καλύτερα.


Ο Τσιτσιπάς με ψυχραιμία έστειλε το σετ στο tie break, όπου ήταν καταιγιστικός. Ξεκίνησε με mini break και έφτασε γρήγορα στο 4-0. Χωρίς καμία δυσκολία κράτησε το σερβίς του για το 6-1 και με νέο mini break έκανε το 2-0 σετ με 7-6(7-2).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.