ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δισκοβολία: Ο 21χρονος που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ 35 χρόνων (βίντεο)

Κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 74,08 μέτρων που υπήρχε από το 1989

Δισκοβολία: Ο 21χρονος που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ 35 χρόνων (βίντεο)

Ο μόλις 21 ετών Μίκολας Αλέκνα από την Λιθουανία πέτυχε ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία.

Ο νεαρός έστειλε τον δίσκο στα 74.35μ σε μίτινγκ στην Οκλαχόμα για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των 74,08 μέτρων που κρατούσε από το 1989 και άνηκε στον Ανατολικογερμανό Γιούργκεν Σουλτ.

Ο Αλέκνα κατέρριψε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στους άνδρες, το οποίου μέχρι και χθες «γιόρταζε» 35 χρόνια ζωής.

Παράλληλα, ο Αλέκνα ξεπέρασε και τον πατέρα του, Βιρτζίλιους Αλέκνα, ο οποίος είναι ένας από τους θρύλους της δισκοβολίας και έχει ρεκόρ 73.88μ από το 2000. Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία επικύρωσης για να μπορέσει να θεωρηθεί επίσημο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέκνα έριξε αυτή την τεράστια βολή μόλις μία μερά μετά την εξίσου τεράστια βολή της Γιαϊμέ Πέρεζ, από την Κούβα, που κατέγραψε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 35 ετών με 73.09μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.