ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ποια είναι η 29χρονη που «χάρισε» στην Ελλάδα το χρυσό – Η πορεία της στην καλλιτεχνική κολύμβηση (φώτο)

Το 2022, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ποια είναι η 29χρονη που «χάρισε» στην Ελλάδα το χρυσό – Η πορεία της στην καλλιτεχνική κολύμβηση (φώτο)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου το Σάββατο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα, στο τεχνικό σόλο.

Η 29χρονη (γεννημένη 9 Αυγούστου του 1994), με καταγωγή από τη Ναύπακτο και με σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, φαινόταν πως κάποια στιγμή θα κατακτούσε το πολυπόθητο παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της, καθώς το 2022, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η πορεία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο ζευγάρι, μαζί με την Δέσποινα Σολωμού, και τερμάτισαν στην 8η θέση.

Η δεύτερη συμμετοχή της σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου. Τερμάτισαν στην 10η θέση.

Το 2021, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποιοι λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθησαν το 2021, η Πλατανιώτη κατέγραψε την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρότι καθυστέρησε να μεταβεί στο Τόκιο λόγω κορωνοϊού, η Πλατανιώτη αγωνίστηκε στα προκριματικά του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει τις προσπάθειες καθώς βρέθηκε εκ νέου θετική σε τεστ για κορωνοϊό.

Το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πλατανιώτη έχει κερδίσει επίσης ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις της σειράς «World Series».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.