ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: «Ασημένιος» ο Ντούσκος στο Μόναχο

Ο 27χρονος πρωταθλητής μονομάχησε μέχρι το τελευταίο μέτρο για τη νίκη στο μονό σκιφ ανδρών

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: «Ασημένιος» ο Ντούσκος στο Μόναχο

Σε έναν ακόμα τελικό ο Στέφανος Ντούσκος ήταν συγκλονιστικός. Δώδεκα μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο 27χρονος πρωταθλητής διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο μέτρο το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο με διαφορά 29 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό, Μέλβιν Τβέλαρ.

Ο τελικός στο μονό σκιφ, που έκλεισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη βαυαρική πόλη, προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, ανακατατάξεις και ένα δραματικό φινάλε, με τον Ντούσκο και τον Ολλανδό, Μέλβιν Τβέλαρ να διεκδικούν μέχρι την τελευταία κουπιά το χρυσό μετάλλιο.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και ο Όλιβερ Ζίντλερ ήταν οι πρωταγωνιστές του τελικού μέχρι τα 1.500μ., με τον Γερμανό να περνά σε 5:22.58, έναντι των 5:22.80 του Ντούσκου.

Στα τελευταία 500 μέτρα στη δικδίκηση του χρυσού μεταλλίου μπήκε για τα καλά ο Τβέλαρ, που προσπέρασε στην κορυφή της κούρσας. Η μάχη κορυφώθηκε με τον Ντούσκο να προσπερνά τον Ζίντλερ και να κάνει την τελική αντεπίθεση για τη νίκη, με τον Τβέλαρ να κρατά την πρώτη θέση, με διαφορά 29 εκατοστών του δευτερολέπτου. Ο Ζίντλερ στο τέλος, έχοντας αδειάσει από ενέργεια, έχασε και το χάλκινο μετάλλιο από τον Βούλγαρο, Κρίστιαν Βασίλεφ.

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, σε μια υπέροχη Κυριακή για την ελληνική κωπηλασία στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου.

Για την ελληνική αποστολή προηγήθηκαν άλλα τρία μετάλλια, το χρυσό από τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελ. βαρών και τα ασημένια από τις Ζωή Φίτσιου (σκιφ ελ. βαρών γυναικών) και Ευαγγελία Αναστασιάδου (σκιφ γυναικών).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάταξη του τελικού
1.Μέλβιν Τβέλαρ (Ολλανδία) 7:14.72
2.Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα) 7:15.01
3.Κριστιάν Βασίλεφ (Βουλγαρία) 7:16.37
4.Ολιβερ Ζίντλερ (Γερμανία) 7:19.67
5.Γκριμ Τόμας (Μ. Βρετανία) 7:25.32
6.Μπαστιάν Σέχερ (Δανία) 7:35.43

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.