Eυρωπαϊκό στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για την Κ.Στεφανίδη

Επέλεξε να ξεκινήσει τον τελικό από τα 4,40μ

Eυρωπαϊκό στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για την Κ.Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ μετά από μεγάλη μάχη.

Το τέταρτο μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μετά από μεγάλη μάχη με τις Μούρτο και Σούτεϊ κατέκτησε το ασημένιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον τελικό από τα 4,40μ. , αφήνοντας τα 4,25μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε εύκολα τον πήχη. Το ίδιο έκανε και στα 4,55μ.

Το επόμενο ύψος ήταν εκεί που ουσιαστικά ξεχώρισαν οι αθλήτριες που θα πήγαιναν για μετάλλιο από τις υπόλοιπες. Τα 4,65μ. πέρασαν μόνο οι Στεφανίδη, Σούτεϊ με την πρώτη και η Μούρτο με τη δεύτερη.

Όλες οι υπόλοιπες δεν τα κατάφεραν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος με την Κόντερι να αφήνει μία προσπάθεια για τα 4,70μ. δίχως αποτέλεσμα. Έτσι, έμειναν οι Στεφανίδη, Σούτεϊ και Μούρτο να παλεύουν για τα τρία μετάλλια.

Η Στεφανίδη συνέχισε τα καθαρά άλματά της και πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ. αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο. Η Σούτεϊ τα πέρασε με τη δεύτερη, ενώ η Μούρτο άφησε δύο προσπάθειες για τα 4,75μ.

Η τελική κατάταξη:

Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.80μ.

Κατερίνα Στεφανίδη 4,75μ.

Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4.75μ.

Κάρολαϊν Χόλμ (Δανία) 4.55μ.

Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.55μ.

Μαρί Ζουλ Μπονάν (Γαλλία) 4.55μ.

Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) 4.55μ.

Μόλι Κόντερι (Μ. Βρετανία) 4.55μ.

Σόφι Κουκ (Μ. Βρετανία) 4.40μ.

Μαργκότ Σεβριέ (Γαλλία) 4.40μ.

Ελίνα Λάμπελα (Φινλανδία) 4.40μ.

Λένε Όνσρουντ Ρέντζιους (Νορβηγία) 4.25

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.