Η ΑΕΚ «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό της Handball Premier και βρίσκεται μία νίκη μακριά από τον τίτλο

Το 2-1 στη σειρά των τελικών έκανε η Ένωση

Η ΑΕΚ «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό της Handball Premier και βρίσκεται μία νίκη μακριά από τον τίτλο

Με όπλο την άμυνά της και την τριάδα των Μαντάλινιτς, Ηλιόπουλου και Μάτσκεβιτς σε μεγάλη ημέρα η ΑΕΚ επικράτησε 23-19 του Ολυμπιακού και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Με όπλο την άμυνά της και την τριάδα των Μαντάλινιτς, Ηλιόπουλου και Μάτσκεβιτς η Ένωση ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριάρχησαν με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει αρκετά χαμηλά.

Η ΑΕΚ πήρε μικρό προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε γρήγορα να φέρει στα ίσα με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών (4-4). Οι παίκτες του Αλβανού έπραξαν ξανά το ίδιο, όμως ξανά οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά.

Η μάχη γκολ γκολ συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να προηγείται 9-8 με τέρμα του Ηλιούπουλου και τον Οστρούτσκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να διαμορφώνει το 9-9 του πρώτου 30λεπτου.

Το δεύτερο 30λεπτο ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η ΑΕΚ με όπλο την εξαιρετική της άμυνα και τον Μάτσκεβιτς να πραγματοποιεί τρομερές επεμβάσεις κατάφερε να βρει ρυθμό.

Στην επίθεση οι Μαντάλινιτς και Ηλιόπουλος έκαναν τρομερή δουλειά με αποτέλεσμα η Ένωση να αρχίσει να χτίζει διαφορά η οποία έφτασε ακόμα και στα οκτώ τέρματα (19-11).

Ο Ολυμπιακός άρχισε να μαζεύει τη διαφορά, μείωσε μέχρι και στα τρία γκολ (22-19) τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά ο Αλμέιδα σφράγισε το τελικό 23-19 χαρίζοντας στην Ένωση τη νίκη.

Το πρόγραμμα των τελικών

1ος τελικός

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 21-19
2ος τελικός

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 28-24
3ος τελικός

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 23-19
4ος τελικός: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ολυμπιακός- ΑΕΚ
5ος τελικός: Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 (αν χρειαστεί)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι τελικοί θα μεταδοθούν σε live streaming σε παραγωγή των γηπεδούχων σωματείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.