ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Εθνική πόλο των ανδρών επικράτησε των Σέρβων με 12-10 και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η Εθνική πόλο των ανδρών έχει πάρει τον αέρα της Σερβίας

Η Εθνική πόλο των ανδρών επικράτησε των Σέρβων με 12-10 και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Μετά την κάκιστη εμφάνιση και τον αποκλεισμό από την Κροατία, η εθνική πόλο έβγαλε αντίδραση και πήρε τη νίκη κόντρα στους Σέρβους, διεκδικώντας την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά από ένα κακό -αμυντικά κυρίως- πρώτο οκτάλεπτο, η ελληνική ομάδα ανέβασε αρκετά την απόδοση της, επικράτησε των «πλάβι» με κορυφαίους τον Ντίνο Γενηδουνιά (τρία γκολ και τρεις ασίστ) και τον Μάνο Ζερδεβά (14 αποκρούσεις) και την Τρίτη (16/1, 19:30) θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης,

Με τις άμυνες των δύο ομάδων να είναι αρκετά χαλαρές στο ξεκίνημα (είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία πρώτα γκολ σημειώθηκαν από τα 2μ. και το τέταρτο με πέναλτι που κέρδισε ο Κάκαρης), η Σερβία κατάφερε στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3). Στο δεύτερη περίοδο, όμως, η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε και με σερί 3-0 η εθνική πέρασε μπροστά 7-6, με γκολ του Γενηδουνιά στην κόντρα, για να ισοφαρίσει ο Μάντιτς σε παίκτη παραπάνω στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γρήγορο γκολ στον παραπάνω, αλλά στη συνέχεια αμφότερες… μπλόκαραν, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει 0/2 και τους «πλάβι» 0/3 με αριθμητικό πλεονέκτημα στο υπόλοιπο της περιόδου, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη απόκρουση του Ζερδεβά σε σουτ του Γιάκσιτς στην κόντρα.

Με ανάλογο τρόπο ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος, με τον Ελληνα τερματοφύλακα να σταματάει το κοντινό σουτ του Λάζιτς σε παίκτη παραπάνω, όμως αυτή τη φορά οι διεθνείς αξιοποίησαν τις αποβολές που κέρδισαν και, με γκολ των Αλαφραγκή και Γενηδουνιά, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 10-8. Από άλλη μία καλή άμυνα στο λιγότερο ο Γενηδουνιάς κέρδισε πέναλτι στη κόντρα και ο Φουντούλης ανέβασε το ελληνικο σερί στο 4-0 και τη διαφορά στο +3. Οι σπασμωδικές προσπάθειες της Σερβίας να επιστρέψει στο ματς δεν είχαν αντίκρισμα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Σερβία): 5-3, 2-4, 1-1, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ραντζέλοβιτς (φουνταριστός), 1-1 Κάκαρης (φουνταριστός), 2-1 Λάζιτς (φουνταριστός), 2-2 Φουντούλης (πέναλτι), 3-2 Ραντούλοβιτς (π.π.), 3-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 4-3 Στρ. Ράσοβιτς (κόντρα), 5-3 Λούκιτς (π.π.), 5-4 Γκιουβέτσης (π.π.), 6-4 Μάντιτς (πέναλτι), 6-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 6-6 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 6-7 Γενηδουνιάς (κόντρα), 7-7 Μάντιτς (π.π.), 8-7 Λάζιτς (π.π.), 8-8 Φουντούλης (π.π.), 8-9 Αλαφραγκής (π.π.), 8-10 Γενηδουνιάς (π.π.), 8-11 Φουντούλης (πέναλτι), 9-11 Μάντιτς (περιφέρεια), 9-12 Κάκαρης (π.π.), 10-12 Ραντούλοβιτς (κόντρα).

Η εθνική είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.
Η Σερβία είχε 4/12 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Μιλόγεβιτς (5΄57΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Ραντζέλοβιτς (4΄18΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης).

Διαιτητές: Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία), Μπουργκ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 3, Στρ. Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Λάζιτς 2, Ραντούλοβιτς 2, Ντράσοβιτς, Ν. Γιάκσιτς, Μιλόγεβιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς 1, Βικτ. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.