Ιστιοπλοΐα: Θρίαμβος της ελληνικής ομάδας στο «420» – Οι αθλητές μας κατέκτησαν τρία μετάλλια! 

Η Ελλάδα τρίτη δύναμη στον κόσμο στο «420»

Ιστιοπλοΐα: Θρίαμβος της ελληνικής ομάδας στο «420» – Οι αθλητές μας κατέκτησαν τρία μετάλλια! 

Θρίαμβος της ελληνικής ομάδας στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της κατηγορίας 420 που ολοκληρώθηκε στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Οι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν τρία μετάλλια! Το χρυσό με τους Παναγιώτη Σωτηρίου – Συμεών Μιχαλόπουλο στην κατηγορία U17, το αργυρό με τις Δήμητρα Βαρθολομαίου – Μεταξία Γώγου στην κατηγορία U19 γυναικών και το χάλκινο με τις Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη στα U17 νεανίδων.

Μετά, λοιπόν, τα Όπτιμιστ -όπου μέσα στην Τουρκία η Ελλάδα αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στον κόσμο μεταξύ 61 χωρών- και στα 420 οι ιστιοπλόοι μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και το μέλλον τους ανήκει.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις τους και τα συνεχόμενα μετάλλια στους μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες που φέρνουν στην χώρα αποδεικνύουν στην πράξη την πολύ σοβαρή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται πρώτα από τους ίδιους και, βέβαια, με την υποστήριξη των προπονητών τους, των ομίλων τους και της Ομοσπονδίας..

Αναλυτικά στα U17 έγιναν 9 ιστιοδρομίες και οι Παναγιώτης Σωτηρίου – Συμεών Μιχαλόπουλος κατέκτησαν την πρώτη θέση με 41 βαθμούς ποινής μεταξύ 48 σκαφών. Οι θέσεις των αθλητών του Ι.Ο.Π. ήταν 16 (την αφαίρεσαν ως χειρότερη), 7, 15, 5, 4, 1, 5, 3 και 1 αντίστοιχα.

420_JUNIOR_EUROPEANS_ΣΩΤΗΡΙΟΥ-ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην κατηγορία U19 γυναικών οι Δήμητρα Βαρθολομαίου – Μεταξία Γώγου ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε 33 σκάφη. Οι αθλήτριες του Ν.Ο.Π. Φαλήρου τερμάτισαν 16, 5, 23, 5, 4, 7, 10, 35 (την αφαίρεσαν ως χειρότερη) και 20 αντίστοιχα. Στη γενική των 107 σκαφών από 19 χώρες (μαζί με τα αγόρια) κατέλαβαν την 9η θέση με 90 βαθμούς.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ-ΓΩΓΟΥ

Στην κατηγορία U17 νεανίδων οι Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη του Ι.Ο.Π. κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο σε σύνολο 18 σκαφών. Οι θέσεις τους ήταν 1, 16, 10, 49 ( την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη κούρσα), 20, 5, 1, 16 και 10 αντίστοιχα. Στη γενική βαθμολογία των 48 σκαφών από 12 χώρες (μαζί με τα αγόρια) τερμάτισαν έβδομες με 79 βαθμούς.

Στην ίδια κατηγορία στη γενική οι Αθανάσιος Λαχανής – Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος του Ι.Ο.Π. τερμάτισαν ένατοι με 106 βαθμούς, οι Νικήτας Μελισσαράτος – Φίλιππος Κουλούρης του Ν.Ο.Τ. Καλλιθέας 14οι με 125 β. και οι Μαρία Ιωάννα Σαρικαβάζη – Λυδία Ράπτη του Ν.Ο. Π. Φαλήρου 16ες με 132 βαθμούς και 5ες στις νεάνιδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη γενική U19 οι Δημήτρης Μπήτρος – Κλειώ Σουλιώτη του Ι.Ο.Π. κατέλαβαν την δέκατη θέση με 91 βαθμούς και οι Δημήτρης Σουρλατζής – Νικόλαος Σουρλατζής επίσης του Ι.Ο.Π. ήταν 17οι με 127 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.