ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Αλκαράθ – Σ.Τσιτσιπάς 3-0: Ο Ισπανός τον άφησε εκτός ημιτελικών στο Roland Garros!

Ο Αλκαράθ πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο τον Έλληνα πρωταθλητή

Κ.Αλκαράθ – Σ.Τσιτσιπάς 3-0: Ο Ισπανός τον άφησε εκτός ημιτελικών στο Roland Garros!

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Κάρλος Αλκαράθ έδωσε μια μοναδική παράσταση κι επικράτησε 3-0 σετ (6-2, 6-1, 7-6(5)) του Έλληνα πρωταθλητή Στέφανου Τσιτσιπά, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Κάρλος Αλκαράθ έμοιαζε να τα κάνει όλα σωστά για 2,5 σετ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων μόνο στο δεύτερο μισό του τρίτου σετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ισπανός τενίστας έπαιζε τόσο… εκνευριστικά καλά που «έχασε» το κοινό, το οποίο ήταν με το μέρος του Έλληνα πρωταθλητή, προσπαθώντας να του δώσει δύναμη να αντιδράσει. Αυτό συνέβη μόνο στο τρίτο σετ όταν «έσβησε» τρία match point, έκανε το πρώτο του «break» και μετέτρεψε το 5-2 σε 5-5, για να ηττηθεί τελικά στο tie break.

Εκείνο το σημείο ήταν και το μοναδικό του προημιτελικού που απολαύσαμε την «τιτανομαχία» που περιμέναμε, καθώς κατά τ’ άλλα ήταν παράσταση για έναν ρόλο.

Ο Αλκαράθ πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο τον Στέφανο και για πρώτη φορά θα βρεθεί στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα παίξει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Αλκαράθ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του ματς και βρήκε με το «καλημέρα» το πρώτο από τα δύο break του στο πρώτο σετ. Ο Ισπανός τενίστας ήταν άκρως αποτελεσματικός στο πρώτο σερβίς κι έμοιαζε να έχει «απαντήσεις» από κάθε σημείο του court.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του αντιπάλου του, ο οποίος πήρε πέντε σερί games ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο σετ. Σε αυτό το διάστημα «έκλεισε» το πρώτο σετ με 6-2 και ξεκίνησε με break το δεύτερο.

Κάποια στιγμή ο Στέφανος ακούστηκε να λέει στον πατέρα του ότι οι επιστροφές του Αλκαράθ είναι πολύ δυνατές, με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου τον έλεγχο των χτυπημάτων του.

Το Νο1 του κόσμου έκανε τρία breaks στο δεύτερο σετ, για να κάνει το 2-0 με το επιβλητικό 6-1! Το σερί του έφτασε αυτή τη φορά στα εφτά κερδισμένα game, κάνοντας break στην πρώτη ευκαιρία που είχε στο τρίτο σετ. Ο Αλκαράθ είχε 6/9 break points και προηγήθηκε με 5-2 στο τρίτο σετ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έβγαλε για πρώτη φορά στο ματς αντίδραση, «έσβησε» τρία match points και πέτυχε το πρώτο του break, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί ο Αλκαράθ ήταν πιο ψύχραιμος, κέρδισε με 7-5 και πήρε νίκη και πρόκριση, μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.