ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Εβλόεφ: Δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει στο προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς του 2024

Λόγω φωτογραφίας με αφίσα «Όχι στον Ναζισμό»

Μ.Εβλόεφ: Δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει στο προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς του 2024

Ο Ρώσος Ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, Μούσα Εβλόεφ δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στο προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς 2024 στο Παρίσι λόγω φωτογραφίας με αφίσα «Όχι στον Ναζισμό».

Επίσης η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης.

Η ΔΟΕ αποφάσισε πέρυσι ότι θα επιτραπεί σε Ρώσους και οι Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες ως ουδέτεροι αθλητές, χωρίς συνοδευτική εθνική σημαία ή ύμνο. Την Τρίτη, η επιτροπή ανακοίνωσε τους κανόνες που θα διέπουν τη συμμετοχή των ουδέτερων αθλητών.

Η ΔΟΕ είπε ότι αναμένει 36 Ρώσους αθλητές και 22 Λευκορώσους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι αθλητές που «υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο» στην Ουκρανία ή είναι συμβεβλημένοι με τον στρατό ή τις υπηρεσίες ασφαλείας δεν είναι επιλέξιμοι για να αγωνιστούν.

Η ΔΟΕ είπε ότι θα αποφασίσει «σε μεταγενέστερο στάδιο» εάν θα επιτρέψει σε ουδέτερους αθλητές να συμμετάσχουν στην τελετή λήξης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέβαλε σήμερα από τις τάξεις της τη Ρωσική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, «με άμεση ισχύ», επειδή έθεσε υπό την εξουσία της τους αθλητικούς οργανισμούς στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές Ντονέτσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.