ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

M.Τεντόγλου: «Θα σταματήσω το μήκος αν γίνει αυτή η αλλαγή – Θα κάνω τριπλούν»

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε»

M.Τεντόγλου: «Θα σταματήσω το μήκος αν γίνει αυτή η αλλαγή – Θα κάνω τριπλούν»

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης. 

Αργότερα, μιλώντας στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ, επανέλαβε το παράπονό του λέγοντας: «Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη αλλαγή που θέλει να φέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου στη βαλβίδα και στη μέτρηση των αλμάτων.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», ανέφερε αρχικά και τόνισε: «Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά στον χώρο του στίβου, αλλά είναι μια συζήτηση που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Στο παγκόσμιο ανοικτού της Βουδαπέστης το 30% των αλμάτων ήταν άκυρα…», ανεφερε ο CEO της WA Τζόν Ρίτζον θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους αυτού του πειράματος χωρίς όμως να πείσει ιδιαίτερα ενώ κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με πειστικό τρόπο για ποιο λόγο κάθε χρόνο δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό στο μήκος… Άλλαξαν τις προδιαγραφές στα παπούτσια (θυμηθείτε τι έγινε πέρσι στην Πολωνία με τον Τεντόγλου), άλλαξαν το μέγεθος των καρφιών στα παπούτσια, κατήργησαν την πλαστελίνη στη βαλβίδα και τώρα θέλουν να καταργήσουν και τη βαλβίδα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ίσως η εξήγηση πίσω απ’ αυτές τις αλλαγές να βρίσκεται πίσω από το γεγονός ότι την τελευταία εξαετία υπάρχει μόνο ένας αθλητής ο οποίος κατακτά τα πάντα στο μήκος κι αυτός είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.