ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ν.Τζόκοβιτς αντέδρασε σε έλεγχο ντόπινγκ: «Είναι μία παράλογη απόφαση»

«Πάντα υποστήριζα τους ξαφνικούς ελέγχους, όχι όμως πριν από τους αγώνες»

Ο Ν.Τζόκοβιτς αντέδρασε σε έλεγχο ντόπινγκ: «Είναι μία παράλογη απόφαση»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε βγήκε εκτός εαυτού μετά τον αγώνα του με τον Κάμερον Νόρι για το Davis Cup, καθώς όπως αποκάλυψε τον προσέγγισαν από την υπηρεσία ντόπινγκ την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα ο Νόβακ Τζόκοβιτς δέχτηκε επίσκεψη από τους ανθρώπους της υπηρεσίας ντόπινγκ μόλις 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα του με τον Κάμερον Νόρι για το Davis Cup, κάτι που τον εξόργισε.

“Δεν έχω κάνει ακόμα έλεγχο ντόπινγκ, δεν έδωσα ακόμα αίμα. Ένας άνδρας κάθεται στη γωνία και με ακολουθεί για ώρες. Είχα μια συζήτηση μαζί του γιατί στα 20 χρόνια της καριέρας μου δεν έχει ξανασυμβεί αυτό”, εξήγησε ο Τζόκοβιτς μετά το ματς, το οποίο κέρδισε με 6-4, 6-4.

“Έλαβα μια ειδοποίηση 1,5 ώρα πριν από τον αγώνα. Έχω τη ρουτίνα μου και δεν θέλω να αποσπάται η προσοχή μου. Να σκέφτομαι αν θα δώσω αίμα και αν θα μπορέσω να δώσω δείγμα ούρων. Είναι μια εντελώς παράλογη απόφαση.

Όταν μίλησα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας ντόπινγκ, μου είπαν ότι μετά το ματς θα ήταν πολύ αργά και επίσης θα έπρεπε να δώσω χρόνο και στην άλλη ομάδα για να ξεκουραστεί. Τους απάντησα ότι ο νικητής του αποψινού tie δεν θα αγωνιστεί αύριο.”

Όπως εξήγησε, ο Τζόκοβιτς δεν έχει πρόβλημα με τους αιφνίδιους ελέγχους, ωστόσο δεν πρέπει να γίνεται ο έλεγχος ή η ενημέρωση ακριβώς πριν από τους αγώνες. Απέδωσε ευθύνες και στο γεγονός πως η υπηρεσία είναι ιδιωτική, λέγοντας πως σαν οργανισμός θα πρέπει το άθλημα να οργανωθεί και να δημιουργήσει τις αντίστοιχες εσωτερικές υπηρεσίες.

“Πάντα υποστήριζα τους ξαφνικούς ελέγχους, όχι όμως πριν από τους αγώνες. Τι θα αλλάξει αυτό; Θα είμαι εκεί και όταν τελειώσει ο αγώνας. Τώρα πρέπει να κάνω μια εξέταση αίματος. Ελπίζω να αλλάξουν την απόφασή τους.

Έχει ενδιαφέρον ότι η υπηρεσία ντόπινγκ είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε ως παγκόσμιος οργανισμός εντός του οικοσυστήματός μας, να έχουμε τη δική μας υπηρεσία. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, μάλλον όσα λέω θα παρερμηνευτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι εξωφρενικό. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται εδώ, δεν καταλαβαίνουν πως δουλεύει ο αθλητισμός δεν καταλαβαίνουν που βρίσκονται.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.