ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο Ν.Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία: «Ήταν απογοητευτικό να φύγω με αυτόν τον τρόπο»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκαθάρισε πως δεν προσμένει τίποτα λιγότερο από την κορυφή στη Μελβούρνη

Ο Ν.Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία: «Ήταν απογοητευτικό να φύγω με αυτόν τον τρόπο»

Τον Ιανουάριο του 2022 ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία με σκοπό να αγωνιστεί στο Australian Open αλλά μετά από κράτηση αρκετών ημερών και δίκη απελάθηκε. Ο λόγος ήταν ο νόμος της χώρας που δεν επέτρεπε την είσοδο σε ανεμβολίαστους.

Εν συνεχεία, η αυστραλιανή κυβέρνηση «κατάπιε» τον 3ετη αποκλεισμό εισόδου στη χώρα που είχε επιβάλλει στον άσσο του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς.

Φέτος δεν ισχύει κάτι τέτοιο και έτσι ο Νόλε είναι ήδη στην Αδελαϊδα για να παίξει στο 250αρι τουρνουά της και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Μελβούρνη για να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Australian Open.

«Είναι σπουδαίο που είμαι πίσω στην Αυστραλία. Αυτό που συνέβη πριν 12 μήνες δεν ήταν εύκολο για μένα, ούτε για την ομάδα μου ή την οικογένειά μου. Προφανώς είναι απογοητευτικό να φεύγεις μ’ αυτόν τον τρόπο από μια χώρα.

Ήθελα πολύ να μου επιτραπεί φέτος η είσοδος στη χώρα, γιατί είναι ένα μέρος που έχω πολλές επιτυχίες στην καριέρα μου, ειδικά η Μελβούρνη, όπου είναι το πιο πετυχημένο μου Grand Slam. Πάντα ένιωθα πολύ καλά στην Αυστραλία, πάντα έπαιζα καλό τένις και είχα μεγάλη στήριξη. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτά που συνέβησαν πέρσι, είναι απ’ αυτές τις εμπειρίες που σου μένουν για μια ζωή.

Ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ξανά στη ζωή μου και ελπίζω να μην το ξαναπεράσω. Το ότι επέστρεψα εδώ, δείχνει το τι νιώθω γι’ αυτή τη χώρα» είπε ο Σέρβος για τα όσα συνέβησαν πριν από λίγους μήνες.

Ο Νόλε ξεκαθάρισε ότι μεγάλος στόχος του είναι το 10ο στη Μελβούρνη: «Κάθε νίκη σε Grand Slam είναι ξεχωριστή. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που συνεχίζω να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο, το να προσπαθήσω να κερδίσω όσα περισσότερα Grand Slams μπορώ. Αγαπώ το τένις και θέλω να δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω. Δεν ταξιδεύω τόσο πολύ όσο παλιότερα, αλλά είναι και αυτό μέρος του αθλήματος. Για όσο καιρό συνεχίζω να έχω το κίνητρο για να παίζω στο υψηλότερο επίπεδό, θα βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να έχω μια καλή σεζόν.

Ο στόχος είναι να βρεθώ ξανά στην κορυφή της Μελβούρνης, εκεί θέλω να παίξω το καλύτερό μου. Υποθέτω πως σ’ αυτό το στάδιο της καριέρας μου, με όλα τα επιτεύγματα που ήδη έχω, κάθε νίκη σε ένα μεγάλο τουρνουά προσθέτει κάτι για να γράψω περισσότερη ιστορία. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ ταπεινά. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά μου δίνει και μεγάλο κίνητρο. Αυτή τη στιγμή δεν μου λείπει καθόλου κίνητρο ή έμπνευση για να παίξω το καλύτερό μου τένις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.