ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο σκακιστής που νίκησε 36 αντιπάλους με κλειστά μάτια

Το παίξιμο με κλειστά μάτια απαγορευόταν αυστηρά καθώς προκαλούσε ψυχικές διαταραχές, μέχρι και αυτοκτονίες

Ο σκακιστής που νίκησε 36 αντιπάλους με κλειστά μάτια

Μπορεί το σκάκι να μπήκε στη ζωή του κόσμου μετά τη πολύ πετυχημένη σειρά «Γκαμπί της Βασίλισσας» αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει προσφέρει δεκάδες συγκινήσεις στο κοινό.

Ένας εξαιρετικός σκακιστής ο Πολωνός Μιέτσισλαβ Νάιντορφ είχε δώσει δείγματα του ταλέντου του τη δεκαετία του 1930.

Αναγκάστηκε να φύγει στην Αργεντινή κυνηγημένος από το ναζιστικό καθεστώς επειδή ήταν Εβραίος. Όμως και στην Αργεντινή τα πράγματα ήταν δύσκολα για αυτόν.

Στην χώρα της Λατινικής Αμερικής αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος οι φιλοναζιστές και ο Νάιντοφ μπαίνει στη μαύρη λίστα και παρακολουθείται.

Αποκομμένος από φίλους και οικογένεια ο Νάιντορφ αποφασίζει πως πρέπει να κάνει κάτι σπουδαίο για να τραβήξει τη προσοχή της διεθνούς κοινότητος.

Θα έπαιζε με 40 αντιπάλους με κλειστά μάτια, ταυτόχρονα. Το παίξιμο με κλειστά μάτια απαγορευόταν αυστηρά καθώς προκαλούσε ψυχικές διαταραχές, μέχρι και αυτοκτονίες.

Σε εκείνη την εκπληκτική βραδιά κέρδισε 36 αντιπάλους, έφερε μία ισοπαλία και έχασε από 3.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως το τρομερό εγχείρημά του δεν έφτασε ποτέ στην οικογένειά του καθώς όλοι είχαν σκοτωθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους ναζί.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.