ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παγκόσμιο ανώμαλου δρόμου: Το φαβορί κατέρρευσε λίγο πριν το τέρμα – Έπεσε στο έδαφος και δεν συνήλθε ποτέ (βίντεο)

Ο ανώμαλος δρόμος είναι δύσκολος, απρόβλεπτος και όπως σε κάθε αγώνα όλα μπορούν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή

Παγκόσμιο ανώμαλου δρόμου: Το φαβορί κατέρρευσε λίγο πριν το τέρμα – Έπεσε στο έδαφος και δεν συνήλθε ποτέ (βίντεο)

Η Λετενσέμπετ Γκίντεϊ ήταν το απόλυτο φαβορί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου για τη νίκη και ήθελε πολύ να κερδίσει, της έλειπε αυτός ο τίτλος και της λείπει ακόμη, κατέρρευσε λίγο πριν το τέρμα.

Ο ανώμαλος δρόμος είναι δύσκολος, απρόβλεπτος και όπως σε κάθε αγώνα όλα μπορούν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή. Αυτό συνέβη και στην κούρσα των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου, στο Μπάθερστ της Αυστραλίας.

Η 24χρονη Αιθιόπισσα έφτασε στο Μπάθερστ ως η κορυφαία δρομέας αποστάσεων στον κόσμο και φαινόταν έτοιμη να κατακτήσει το χρυσό μετά τη «σκιά» της Μπεατρίς Τσέμπετ, τρέχοντας στο πλευρό της και προσπερνώντας την στον τελευταίο γύρο.

Όμως η Τσέμπετ αισθάνθηκε ότι η Αιθιόπισσα κυνηγός τροπαίων εξασθενούσε και έκανε ένα εντυπωσιακό σπριντ για να προσπεράσει την Γκίντεϊ στην τελική ευθεία.

Όταν η Τσέμπετ την προσπέρασε, η Γκίντεϊ έπεσε στο έδαφος και δεν συνήλθε ποτέ. Ένα μέλος της ομάδας της Αιθιοπίας, πήδηξε τον φράχτη και έτρεξε στην πίστα για να βοηθήσει τη Γκίντεϊ, οδηγώντας την έτσι στον δραματικό αποκλεισμό αφού η εξωτερική βοήθεια δεν επιτρέπεται.

Η Τσέμπετ, η οποία είχε αναδειχθεί Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20 στη διοργάνωση του 2019, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 33:48, η Τσίγκιε Γκεμπρελεσάμα από την Αιθιοπία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 33:56 ενώ στην Κένυα χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο η Άγκνες Τζέμπετ Νγκέτιχ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 34:00.

Η Τσεμπέτ, 22 ετών, δήλωσε ότι ήξερε ότι ήταν ώρα να επιτεθεί στην Γκίντεϊ με τη γραμμή του τερματισμού να πλησιάζει τόσο κοντά. «Δεν περίμενα να κερδίσω αλλά επιβράδυνε», δήλωσε η Κενυάτισσα.

Και συνέχισε: «Είδα την ευκαιρία μου και αποφάσισα να την αρπάξω. Ένιωσα ότι δεν είχε άλλα περιθώρια. Ήξερα ότι δεν μπορούσε να με απειλήσει».

«Ήξερα ότι είχα τις δυνατότητες να συνεχίσω και να κερδίσω. Αισθανόμουν ακόμα δυνατή. Ήξερα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Αυτή η νίκη μου έδωσε δύναμη και θάρρος και δυνατότητες. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα, δεν ήταν εύκολο. Έχω κερδίσει αυτόν τον αγώνα ως νεάνιδα και τώρα ως γυναίκα. Ήταν θέμα αντοχής και πίστης στον εαυτό μου».

Στο ομαδικό, η Κένυα κατέκτησε το χρυσό με 16 βαθμούς, η ομάδα της Αιθιοπίας επιστρέφει με άλλο ένα ασημένιο στις βαλίτσες της με 25 βαθμούς ενώ η Ουγκάντα πήρε το χάλκινο με 41 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ομαδικά μετάλλια ακολούθησαν την… ιστορία καθώς οι γυναίκες της Κένυας και της Αιθιοπίας κατέχουν το «δυοπώλιο» στη διοργάνωση από το 1995, κατακτώντας κάθε ομαδικό τίτλο γυναικών -η Αιθιοπία (12) και η Κένυα (9)-. Από το 2003, οι γυναίκες από την Κένυα (8) και την Αιθιοπία (5) είχαν επίσης κερδίσει κάθε αργυρό ομαδικό μετάλλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.