ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης: Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ομάδα 4χ100 ελεύθερο ανδρών

Οι Χρήστου, Βαζαίος, Γκολομέεβ και Μπίλας προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης: Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ομάδα 4χ100 ελεύθερο ανδρών

Η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών κατάφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ντόχα, όχι μόνο να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος, που θα γίνει στις 19:32 ώρα Ελλάδας.

Οι Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Κριστάν Γκολομέεβ και Ανδρέας Βαζαίος κατέλαβαν την πέμπτη θέση του προκριματικού με χρόνο 3:14.33 και έφεραν την Ελλάδα σε έναν τελικό ομαδικού αγωνίσματος, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια και τις δύο συνεχόμενες συμμετοχές της 4Χ200μ. ελεύθερο, το 2003 στη Βαρκελώνη και το 2005 στο Μόντρεαλ.

Αυτή τη φορά, και οι τέσσερις Ελληνες κολυμβητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Χρήστου κολύμπησε το πρώτο 100άρι κάτω από τα 49 δευτερόλεπτα (48.92), ο Μπίλας, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα είχε αγωνιστεί και στα 50μ. πεταλούδα, έκανε πέρασμα σε 48.81 και ακολούθησε ένα εντυπωσιακό 47.86 από τον Γκολομέεβ, που ανέβασε την ελληνική ομάδα στη δεύτερη θέση της 2ης προκριματικής σειράς, πίσω μόνο από την Ιταλία. Ο Βαζαίος έκλεισε την κούρσα με 48.74, έμεινε πίσω από Μεγάλη Βρετανία και Κίνα, αλλά αυτό δεν είχε πλέον καμία σημασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον ταχύτερο χρόνο των προκριματικών πέτυχαν οι ΗΠΑ (παρότι αγωνίζονται με σύνθεση ανάγκης, λόγω των πολλών απουσιών) με 3:12.32 και ακολούθησαν η Ιταλία με 3:12.96, η Μεγάλη Βρετανία (που έπεσε πλήρης, καθώς πέρυσι είχε ακυρωθεί και κινδύνευε να μείνει εκτός Ολυμπιακών) με 3:13.96 και η Κίνα με 3:14.07. Την οκτάδα του τελικού συμπλήρωσαν η Σερβία με 3:14.42, η Ισπανία με 3:14.71 και η Ουγγαρία με 3:14.73. Η Σουηδία ήταν ένατη με 3:15.37, αλλά με το χρόνο αυτό κατάφερε να υποσκελίσει την Πολωνία και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Παρίσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.