ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Ιταλία αντίπαλος της Εθνικής πόλο Ανδρών στα ημιτελικά

Η Ελλάδα είχε νωρίτερα επικρατήσει με εμφατικό τρόπο των ΗΠΑ με 16-1

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Ιταλία αντίπαλος της Εθνικής πόλο Ανδρών στα ημιτελικά

Η Ιταλία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας πόλο Ανδρών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης.

Οι Ιταλοί έκαναν μία πολύ ώριμη εμφάνιση εναντίον της οικοδέσποινας Ουγγαρίας στον προημιτελικό, επικράτησαν με 11-10 και συνεχίζουν την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησαν το 2019 στο Γκουανγκζού, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα είχε νωρίτερα επικρατήσει με εμφατικό τρόπο των ΗΠΑ με 16-11 και εξασφάλισε τη θέση της στην κορυφαία τετράδα του κόσμου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά το προσωπικό σόου του Φραντσέσκο ντι Φούλβιο (τρία τέρματα στη δεύτερη περίοδο) ανέτρεψε την κατάσταση και -κυρίως- την ψυχολογία. Η ιταλική άμυνα ήταν εκπληκτική, ο Ντελ Λούνγκο εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μαγυάροι υπέκυψαν στο άγχος και την πίεση, έκαναν παιδαριώδη λάθη και είχαν πολύ βιαστικές επιλογές.

Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια ξέφυγε 9-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και μετά απλώς… έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε, δηλαδή να διαχειριστεί το προβάδισμα και να «κλειδώσει» τη νίκη. Η Ουγγαρία με ένα σερί 3-0 στο τέλος μείωσε σε 11-10, αλλά ήταν πια αργά…

Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής (1/7, 17:00) Ελλάδα και Ιταλία αναμετρηθούν στο εμβληματικό κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης, διεκδικώντας μία θέση στον τελικό του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ουγγαρία – Ιταλία 10-11
Ουγγαρία: Βάμος 3 , Χάραϊ 2, Μάνχερτς 2, Βάργκα, Ζάλανκι, Γιάνσικ

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 4, Ντι Σόμα 2, Ετσενίκε 2, Ντόλτσε, Κανέλα, Μπρούνι

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-4, 1-2, 4-3

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά του πόλο Ανδρών και η Ισπανία, κόντρα στην Κροατία
Νωρίτερα, στον τρίτο κατά σειρά προημιτελικό, η Ισπανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, αν και ζορίστηκε για να φτάσει στη νίκη με 7-6 επί του Μαυροβουνίου.

Οι «ρόχας», φιναλίστ πριν τρία χρόνια στη Γκουανγκζού, ήταν πολύ νευρικοί στην επίθεση (έχασαν μάλιστα και δύο πέναλτι), αλλά η αποτελεσματική άμυνα τους έστειλε στην τετράδα. Το Μαυροβούνιο, που κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ, είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, όμως το τελευταίο σουτ του Τζούρτζιτς σταμάτησε στο δοκάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ιβηρες θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό την Κροατία, η οποία το απόγευμα επικράτησε 14-12 στο μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.