Γερές «φάπες» έπεσαν αυτή την εβδομάδα: Πυρκαγιές και Δόμνα Μιχαηλίδου. Κι έπεται συνέχεια...

Πολωνός αθλητής έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε κολυμπώντας τη Βαλτική από τη Σουηδία στην Πολωνία σε 56 ώρες!

Διένυσε περισσότερα από 160 χιλιόμετρα χωρίς καθόλου ύπνο

Πολωνός αθλητής έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε κολυμπώντας τη Βαλτική από τη Σουηδία στην Πολωνία σε 56 ώρες!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ιστορία στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης έγραψε ο Πολωνός υπερμαραθωνοδρόμος κολύμβησης, Μπαρτλομιέι Κουμπκόφσκι, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τη Βαλτική Θάλασσα, από τις ακτές της Σουηδίας έως την Πολωνία.

Ύστερα από περίπου 56 ώρες αδιάκοπης κολύμβησης, χωρίς ύπνο, χωρίς στάση και χωρίς να αγγίξει ούτε μία φορά το συνοδευτικό σκάφος, διένυσε περισσότερα από 160 χιλιόμετρα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πέμπτη και δυσκολότερη απόπειρά του.

Το ταξίδι του ξεκίνησε την Παρασκευή από τη Σουηδία και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην παραλία του Τζιβνούφ, στη δυτική Πολωνία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της πρόκλησης, ο αθλητής έπρεπε να βγει μόνος του από τη θάλασσα, ώστε η διάσχιση να αναγνωριστεί επίσημα.

Εμφανώς εξαντλημένος μετά τον τερματισμό, ο Κουμπκόφσκι δήλωσε πως δεν είχε ακόμη συνειδητοποιήσει τι είχε καταφέρει, καθώς η σωματική και ψυχική καταπόνηση ήταν τεράστια.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής δεν κοιμήθηκε ούτε λεπτό, ενώ η ομάδα υποστήριξής του φρόντιζε αποκλειστικά για την ασφάλεια, την τροφοδοσία και την πλοήγηση. Η μεγαλύτερη δοκιμασία αποδείχθηκε η παρατεταμένη αϋπνία, η οποία προκάλεσε ακόμη και παραισθήσεις, χωρίς όμως να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει.

Η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα μιας τετραετούς προσπάθειας. Από το 2022 ο Πολωνός αθλητής επιχειρούσε να ολοκληρώσει τη διάσχιση της Βαλτικής, πλησιάζοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερο στον στόχο του. Το 2025 είχε φτάσει μόλις 11 χιλιόμετρα πριν από τις πολωνικές ακτές, όταν έχασε τις αισθήσεις του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Με την πέμπτη του προσπάθεια, αξιοποιώντας την εμπειρία και την εντατική προετοιμασία των προηγούμενων ετών, κατάφερε τελικά να πετύχει έναν ιστορικό άθλο, τον οποίο αφιέρωσε στα παιδιά και τους νέους που στηρίζει το ίδρυμα Cancer Fighters, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων.

Ο Κουμπκόφσκι είναι επίσης κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην 24ωρη κολύμβηση και δημιουργός του εγχειρήματος Ultra Baltic Swim, μέσω του οποίου συνδύασε την αθλητική πρόκληση με την κοινωνική προσφορά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.